Kass Eszter képzőművész kiállítása “Én a zöldbe indultam” az Eventuell Galériában

Kass Eszter 1984-ben diplomázott a MOME Moholy-Nagy László Művészeti Egyetem Textiltervező szakán nyomottanyag-tervezőként.

2003-ban ugyanott művész tanári diplomát szerzett. Képzőművész családból származik, édesanyja Hajnal Gabriella Munkácsy-díjas képzőművész, édesapja Kass János Kossuth-díjas grafikusművész. Alkotómunkáját textiltervezőként, textilművészként kezdte, az utóbbi időben egyre inkább a festészet felé fordult. Az alkotás mellett 2004 óta tanít az International School of Budapest, Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A diplomát követően az óbudai Goldberger Gyár utódjánál, a Pamutnyomóipari Vállalatnál textiltervezőként dolgozott, majd szabadúszóként belsőépítészekkel együttműködve közösségi terekbe egyedi murális és alkalmazott textileket tervezett és kivitelezett. Nagy hatással voltak rá a finn Marimekko cég dekoratív, letisztult mintázatú, nagyléptékű textíliái. Az egyedi textilek kivitelezését a későbbiekben a fára, vászonra festett, a természet, a táj, a növényvilág különböző, sokszor meghökkentő léptékű, mikro részleteit felnagyító képei váltották fel, ez utóbbiakból láthatnak az érdeklődők egy szűk válogatást az Eventuell Galériában.

“Az alkotás, megfigyelő, csöndes, befelé forduló, elmélyülést igénylő tevékenység, a tanítás, az emberekkel való folyamatos kapcsolat, interaktív, magyarázó, megismertető, kifelé adni tudó, sokszor verbális foglalkozás.”

Kass Eszter műveit önálló kiállításain 2006-ban “Starking Point” címmel az Ernst Múzeum Dorottya utcai kiállítótermében, 2012-ben “Látom. Látod?” címmel a Balassi Intézetben Budapesten, 2013-ben “Lát-Kép” címmel a Kass Galériában Szegeden láthatta a közönség. Szüleivel közösen 2004-ben a Várnegyed Galériában, 2007-ben a “Három művész egy család” címmel a Hegyvidék Galériában, édesapjával közös kiállításon 2009-ben a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Házában állított ki.

“Én a zöldbe indultam.” - Kass Eszter képzőművész kiállítása
Eventuell Galéria, Budapest V. Nyáry Pál u. 7.
A tárlat 2015. május 9-ig tekinthető meg.