Utcára zenészek! A szerencse Veszprém utcáin hever

Az OTP Bank Utcazene Fesztivál június 26-ig várja a jelentkező zenekarokat, előadókat.

Közülük a legjobbak négy napon át versengenek majd a legjobb utcazenész címért az ország talán legegyedibb fesztiválján. Július 22-25. között Veszprém ismét egy városnyi fesztivállá lényegül, úton-útfélen koncertek hálózzák majd be ismét a nemrég megújult belvárost.

Az OTP Bank Veszprémi Utcazene Fesztivál az egyik legegyedibb és legizgalmasabb zenei jamboree, ami az elmúlt 16 évben számos, ma már ismert zenekarnak jelentette a “nagy lökést” az ismertté váláshoz. Itt alakult a Mary Popkids, kezdő énekesnő korában többször zenélt itt - a nemrég az Eurovíziós Dalfesztivált is megjárt - Csemer Bogi valamint Takács Eszter, Szabó Balázs, a Punnany Massif vagy a Halott Pénzből ismert Járai Márk is a kezdeti lépések fontos állomásaként jegyzi ezt a fesztivált.

Most újabb tehetségek léphetnek a nagy elődök nyomdokaiba, a “szerencse Veszprém utcáin hever”, hisz idén is lehet jelentkezni versengő utcazenésznek, s a legjobbakra ott vár a nagy lehetőség…

Keresik tehát azon akusztikusan is megszólalni bíró formációkat, akik részt szeretnének venni egy négy napon át tartandó versengésben, naponta egyszer szórakoztatni a nagyérdeműt, és elkápráztatni a zsűrit a produkciójukkal.  A jelentkezők közül, a 20 kiválasztottat a fesztivál ideje alatt Veszprém vendégül látja étkezéssel és szállással, s a legjobbakat 1 000 000 Ft összdíjazásban részesíti. 500 000 Ft sorsáról szakmai zsűri dönt, 500 000 Ft-ról pedig az OTP Bank jóvoltából a fesztivál közönsége szavazhat mobilon vagy a bank Facebook oldalán keresztül.

Jelentkezni június 26-ig lehet, információk a www.utcazene.hu oldalon.