Street food – decemberben is

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál idén újabb színfolttal gazdagodik.

A tavaly nagy sikerrel debütáló street food kínálat szinte az egész Zrínyi utcát kisajátítja a vásár 5 hetére. Az Adventi Street Foodon minden képzeletet felülmúló ételkínálattal találkozhatunk a Zrínyi utcában, ahol a karácsonyi vásárok ünnepváró hangulata és ízei, valamint a legdivatosabb utcai ételek találkoznak a környező éttermek és vendéglátóhelyek kiváló gasztronómiai kínálatával. Érdemes lesz tehát végigkóstolni a klasszikus street food fogások, a hamburger, a hot-dog és a szendvicsek egyedi és meglepő változatait is.

A ZingBurger a tőle megszokott minőségben kínálja finom házi buciban az Angus marhahúst vagy libamájat finom roppanós hagymakarikákkal. A Reinpoldʼs KOLBice kolbászfagyiként, isteni gőzölgő sajtszósszal, kívül ropogós, belül puha tésztatölcsérben tálalja többféle ízesítésű minikolbászait. A BudDog minőségi alapanyagokból készült újhullámos hot-dogokkal készül, a Paneer panírozott termékei között a laktózérzékenyek is megtalálják kedvencüket. A MexKitchen a legkedveltebb mexikói ételekkel érkezett, vab burrito, quesadilla, chimichanga, sőt tortillába tekert különleges desszert is. A Hungaro Bistro pedig napi és heti levesekkel, valamint óriás grillszendvicsekkel várja a decemberi hidegben megéhező vendégeket.

Természetesen nincs fesztivál lángos nélkül, ezért begurult a Tésztafeszítő Kisiparos kocsija is, melyen finom fánkok is készülnek. Kapható az egyik legnépszerűbb szerb eredetű étel, a borjúhúsból készült pljeskavica sajttal, mangalicaszalonnával és tucana paprikával töltött változata is, és a dél-szerbiai Leskovacról elnevezett csevapcsicsa is szerepel az adventi kínálatban. Igazi olasz csemegéket, egy szicíliai mester finomságait vonultatja fel a Sicilian Street Food sonkával, hússal, gombával, ricottával készült sós péksütemények formájában. Érdemes egy ebédre is benézni a vásárra, ahol változatos napi menükből választhatnak, a környező irodákban dolgozókat pedig business menükkel várják!

A remek ételek széles választéka mellé kiváló italok is járnak, de az Adventi Ünnep akkor is jó választás, ha csak egy pohár bor mellett szeretne lazulni estefelé. A DiVino két helyszínen is hangulatos és mozgalmas munka utáni találkozóhelyet hozott létre, ahol minden héten Juniborász-találkozót is tartanak. A finnek kedvenc vodkája, a Finlandia gőzölgő koktélokkal csábít mindenkit egy kis édes kalandozásra, a Polgár Kertészet jóvoltából pedig akár minőségi forró gyümölcslevek mellett is melegedhetünk a vásári forgatagban. Az Adventi Ünnepen újra megízlelhetjük a Becherovkából készült téli koktélokat, hiszen a cseh keserűlikőr ánizsos, fahéjas, gyógynövényes ízével tökéletesen illik a karácsonyi hangulathoz.

A vásár záró eseményeként – s egyben az új esztendő nyitányaként – január elsején különleges Lencse Napot tartanak, amelyen a változatos receptek szerint elkészített szerencsehozó újévi étel minden gasztrokiállítónál és street food árusnál kapható lesz.