Valamit valamiért - avagy Ki ölte meg Marylin Monroe-t?

I.W Scott darabjának magyarországi ősbemutatója.

2015. december 10-én, 19 órakor a Gödöllői Művészetek Házában mutatják be Vas-Zoltán Iván rendezésében az izgalmas, fordulatos 2 részes pszichotrillert, melyet Rónai Péter fordított.

A darab keretét egy titkos FBI nyomozás adja, amelyet egy hónappal a színésznő halála után indítottak. A nyomozótiszt és a Marilynt utoljára kezelő pszichiáter beszélgetéséből feltárul a világ leghíresebb színésznőjének magánélete. Felbukkannak azok a rendkívül jelentős férfiak, akik meghatározóak voltak sorsának alakulásában. Arthur Miller, Yves Montand, Joe DiMaggio és a Kennedy fivérek. A hírességeket Makranczi Zalán jeleníti meg, lehetőséget teremtve arra, hogy a közönség egy igazi színészi bravúrjátékot is élvezhessen az előadásban.
A végig magas feszültséggel lefolytatott nyomozás számos meglepő mozzanata után, egy teljesen váratlan fordulattal döbbent rá bennünket: mennyire kiszolgáltatottjai lehetünk a hatalom és politika önző és mocskos manipulációinak….

A darabnak három szereplője van. A fiatal, tehetséges, táncosként és színésznőként is ismert Fantoly Nikolett; a Nemzetiben, a Katonában, számtalan remek színházban, valamint Alföldi Róbert és Mátyássy Áron filmjeiben is játszó Makranczi Zalán; a Karinthy, Musical, és Körúti Színház előadásaiból ismert Király Adrián.
Makranczi Zalán Marilyn Monroe pszichológusaként, Yves Montand, Arthur Miller és a Kennedy fivérek bőrébe bújik a Valamit valamiért - avagy Ki ölte meg Marylin Monroe-t? c. darabban. Újabb megvilágításba kerül az 5o éves titok, mely a világ legszexisebb színésznőjének a halálát körüllengi.
I.W Scott darabja 2016. január 9-én a Gödöllői Művészetek Házában újra látható lesz, és később, budapesti színházakban is meg lehet tekinteni.

Szereplők:
Marilyn Monroe: Fantoly Nikolett
David Stephenson, pszichiáter: Makranczi Zalán
FBI ügynök: Király Adrián
Rendező: Vas-Zoltán Iván
Fordította: Rónai Péter
Jelmez: Huros Annamária
A rendező munkatársai: Dobszai Eszter, Lakatos Gabriella
A Rátkai Márton Színházi Műhely előadása.