2017. szeptember 20. - szerda

Én és Kaminski - német dráma-komédia

Kinyomtatom...
filmplakát

A Cirko Film forgalmazásában bemutató 2016. április 21-én.

A Good bye, Lenin! rendezőjének és főszereplőjének új filmje.
A törekvő és magabiztos fiatal műkritikus, Sebastian Zöllner az idős és vak festőről, Manuel Kaminskiról ír életrajzi regényt. Az egykor ünnepelt Kaminski, Picasso és Matisse barátja mára elfeledve és visszavonultan él az Alpokban. Zöllner abban reménykedik, hogy a művész hamarosan meghal: ebben az esetben jó pénzért adhatná el könyvét. Ráveszi Kaminskit, hogy keressék meg együtt régi nagy szerelmét. A magányos alpesi házat hátrahagyva együtt utaznak el a hegyekből egészen a tengerig. Az együtt töltött idő során Zöllner minden gátlás nélkül igyekszik faggatni Kaminskit régi titkairól és életének minden apró részletéről, de szembesülnie kell azzal, hogy vak és hanyatló egészségű útitársa testileg-lelkileg egyaránt sokkal keményebb, mint gondolta.

Rendező: Wolfgang Becker
Forgatókönyvíró: Thomas Wendrich és Wolfgang Becker
Operatőr: Jürgen Jürges, festő: Manfred Gruber, zeneszerző: Lorenz Dangel
Producer: Uwe Schott, Wolfgang Becker
Szereplők:
Daniel Brühl, Jesper Christensen, Amira Casar, Denis Lavant, Jördis Triebel
Geraldine Chaplin.

12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

John Coltrane

Az exkluzív vetítést a The Best Bad Trip együttes és vendége, Szelevényi Ákos free-jazz szaxofonos Coltraine zenéjét idéző koncertje követi.

plakát

Egyszeri vetítés az Uránia Filmszínházban.

plakát

Stanley Jordan, a nemzetközi jazzélet sztárgitárosa, zeneszerzője koncertezik szeptember 30-án a Fertőrákosi Barlangszínházban.