Kihagyhatatlan programok a BTF utolsó két napján

A 36. BTF hétvége programjaiból ajánlunk egy csokorra valót.

II. Fotóutca fesztivál
2016. április 22-24 - Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és Mai Manó Ház
Kiállítások profiktól és amatőröktől, szabadtéri fotóvetítések, könyvbemutatók, dedikálások, könyvvásár, performance-ok, koncertek és tárlatvezetések, fotótechnikai eszközbemutatók – a Budapesti Fotóutca Fesztivál április 22. és 24. között garantáltan még közelebb hozza a kortárs fotográfiát azok számára, akik ellátogatnak a Capa Központba és a Mai Manó Házba.

A selyem útja divatbemutató
2016. április 23., 16.00 - Magyar Nemzeti Múzeum
A Magyar Nemzeti Múzeumban fiatal és befutott kínai tervezők és a selyem magyar szerelmese, Katti Zoób ruháit csodálhatják meg az érdeklődők egy nagyszabású divatbemutató keretében A selyem útja címmel.

Bright Shadow
2016. április 23., 19.00 - Millenáris Teátrum (E épület)
Az experimentális zene karizmatikus személyisége, a harmonikavirtuóz Kimmo Pohjonen és honfitársa, a Finn Nemzeti Balett csillaga, Minna Tervamäki lélegzetelállító közös produkcióját, a Bright Shadow-t hozza el a fesztiválra, amelyet a Millenáris Teátrumban tekinthet meg a magyar közönség.

A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának Liszt-estje
2016. április 23., 19.30 - Zeneakadémia — Nagyterem
A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának Liszt-estjén a szerző 1850-es években íródott darabjai csendülnek fel, többek között a Haláltánc, a komponista saját esküvőjére szánt darabja, az Ünnepi hangok, valamint az esztergomi bazilika felszentelésére szerzett miséje.

Wu Wei, Horváth Kornél és Lantos Zoltán koncertje
2016. április 23., 20.00 - Bálna Budapest — Event Hall
A Bálnába érkezik a sanghaji származású Wu Wei szájorgonista, aki Lantos Zoltán és Horváth Kornél társaságában nemcsak tradicionális dallamokat szólaltat meg, hanem különböző stílusok és műfajok ötvözésével a kortárs hangzást is bemutatja a négyezer éves ősi múltra visszatekintő hangszer segítségével.

Át az ingoványon
2016. április 23., 19.00 - Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Színházterem
Orkok, tündék, entek, törpök, emberek, sárkányok, óriások, trollok, balrogok, valák, sasok, félszerzetek, goblinok, koboldok, varázslók, maiák, kószák, lidércek, élőhalottak, dúnadánok és vargok tűnnek fel Ascher Tamás színházi fantasyjében, amely Át az ingoványon címmel debütál a Jurányi Inkubátorházban.

Martin McDonagh: A nagy kézrablás
2016. április 23., 19.00 - Thália Színház - Nagyszínpad
Martin McDonagh gyilkos humorú élet-halál harcról szóló, Magyarországon még nem játszott darabját, A nagy kézrablást a Thália Színházban mutatják be.

Képek és pixelek
2016. április 23., 10.00 - Műcsarnok
Képek és pixelek címmel nyílik tárlat a Műcsarnokban a fotográfia változásairól. A képek készítésének és prezentálásának gyökeresen új természete, a digitális váltás nem pusztán technikai változásnak bizonyult, egy új szemléletű generáció növekedett fel. A kiállításon számos olyan mű is szerepel majd – a fotográfián túl – képernyőkön, térben, új vagy nagyon is klasszikus matériákat és technikákat használ.

Without Words / Duende / Na Floresta
2016. április 23-24., 19.00 - Müpa — Fesztivál Színház
Az egyik legrégebbi orosz operaház, az 1833-ban alapított szentpétervári Mihajlovszkij Színház balettegyüttese, amely egyszerre képviseli a tradicionális orosz tánckultúrát és az innovatív szemléletű mozgásművészetet, a fesztiválra három egyfelvonásos darabbal érkezik.

Kórusünnep Bartók Béla tiszteletére
2016. április 24., 18.00 – Zeneakadémia — Nagyterem
A fesztivál április 24-én Bartók Béla tiszteletére Kórusünneppel zárul a Zeneakadémia Nagytermében, ahol kilenc énekkar válogat a mester által komponált kórusdarabokból.

Richard Bona Quintet
2016. április 24., 20.30 - MOM Kulturális Központ — Színházterem
A kameruni származású, New Yorkban élő Richard Bona kvintettjével ad koncertet a MOM Kulturális központban.

Carmina Burana
2016. április 24., 19.30 - Müpa — Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
A fesztivál április 24-én egy igazi klasszikussal, a Carmina Burana különleges ütőhangszeres verziójával zárul a Müpában, az osztrák ütősvirtuóz, Martin Grubinger és a Percussive Planet Ensemble előadásában.