2017. szeptember 25. - hétfő

Magyar artista nemzetközi sikere

Kinyomtatom...
www.facebook.com/goldentrickkobzov

A hétvégén az odesszai (Ukrajna) "Golden Trick of Kobzov " elnevezésű Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Biritz Ákos un. „gurtni” számával bronzérmet kapott.

Az ígéretes tehetségű cirkuszművész - aki fiatal kora ellenére már megfordult a világ számtalan országában - eredetileg nem artistának készült.
„Szertornász akartam lenni, de nem találtunk megfelelő iskolát, az artistaképző viszont közel volt hozzánk. Felvételi után az egyik szakmai gyakorlaton láttam meg egy gurtnival mozgó srácot, ekkor tetszett meg ez a világ” – nyilatkozta az egyik korábbi, vele készült interjúban. 

Ön tudja-e, hogy
- Biritz Ákos az idei, XI. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon a Latinai Nemzetközi Cirkuszfesztivál különdíjasaként végzett, amely a fiatal artistaművész számára egy újabb bemutatkozási lehetőséget jelent idén ősszel, a Közép-olaszországi Latinában. (Videó _ Biritz Ákos a XI. Cirkuszfesztiválon: https://vimeo.com/152559600),
- a budapestihez hasonló, nívós, ukrajnai cirkuszi fesztivált először 2011 – ben rendezték meg,
- az odesszai fesztiválon - Biritz Ákos sikerét megelőzően - eddig csak 2013 ban szerepeltek eredményesen a magyar cirkuszművészek: Kristóf Krisztián (gentleman zsonglőr) arany éremmel, Demjén Natália (tissue) pedig bronzéremmel térhetett haza.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

logó

Összművészeti szürreális utazás, póthaj stikli, sorsok és szerelmek – néhány hívószó a Mozsár Műhely 2017/2018-as évadának előadásaiból.

plakát

2017. szeptember 18-án megnyílt az új kulturális találkozóhely.

Langer Ágnes, Ririko Takagi, Cosima Soulez Lariviere - Fotó: Zeneakadémia/Adrián Zoltán

A 21 éves Cosima Soulez-Larivière nyerte a Bartók Világverseny hegedű kategóriájának első díját a szeptember 16-án este megtartott döntőben.