2017. szeptember 20. - szerda

Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Lady Budapest

Kinyomtatom...
A tájékoztatón

Együttműködés a Magyar Nemzeti Múzeum és a Budapesti Operettszínház között.

A Magyar Nemzeti Múzeum és a Budapesti Operettszínház, mint nemzeti intézmények stratégiai partnerekként működnek együtt kiemelt feladataik ellátása érdekében ez év tavasza óta.

A megállapodás legfontosabb része az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójához kapcsolódik Ezért is döntött úgy a két intézmény vezetősége, hogy a Lady Budapest című előadás sajtótájékoztatóját a Magyar Nemzeti Múzeum REJT/JEL/KÉPEK ‘56 - A forradalom tikos művészete című időszaki kiállításába helyezi, a történelem, a képzőművészet, az irodalom, a zene együttes interpretációjában emlékezve a forradalom hőseire, eseményeire.

A REJT/JEL/KÉPEK ‘56 - A forradalom tikos művészete című kiállításban a művészeti alkotások ezúttal a történelem szolgálatába állnak, történeti forrásként mutatkoznak be. A forradalom alatt, vagy annak hatására születtek, a Kádár-korszakban, majd egészen napjainkig, de mégis jórészük a rendszerváltásig rejtve maradt. A kiállításban híres képzőművészek alkotásai kerültek nyilvánosság elé, köztük a Magyarországon eddig soha nem látott Chagall kép, vagy éppen Szalay Lajos grafikái - akit maga Pablo Picasso a világ legjobb grafikusának tartott.

A Tábori György, Utazás című regénye alapján készült előadás, Kocsák Tibor és Miklós Tibor Lady Budapest című musicalje, október 21-én debütál Somogyi Szilárd rendezésében. A Budapesti Operettszínház ezzel a különleges bemutatóval tiszteleg az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója előtt.
Az együttműködés célja, hogy a két intézmény közös jegyár- és bérletkonstrukciója minél nagyobb tömeget szólítson meg ezzel a kezdeményezéssel. A kezdeményezés részleteiről a két intézmény honlapján lehet majd tájékozódni.

Kiemelve néhányat közülük:
A Lady Budapest előadásra szóló színházjeggyel rendelkező látogatóknak a kiállításra 50 %-os kedvezményes belépési lehetőséget biztosít a Múzeum. Ezt a gesztust viszonozva a kiállítás belépőjegyét felmutatva az Operettszínház 15 %-os kedvezményt ad a Lady Budapest produkció 2016-2017-es évadban lévő előadásainak jegyáraiból.
Ezen kívül az Operettszínház Lady Budapest diákelőadásaira szervezett csoportjai ingyenesen nézhetik meg a kiállítást, ugyanígy az Operettszínházban most debütáló (kifejezetten az együttműködésre létrehozott) Történelmi Bérletsorozathoz kapcsolódóan a Múzeum ingyenes lehetőséget ad a bérlettel rendelkező látogatóknak 1-1 kiállítás megtekintésére.
A Múzeumok Majálisa, a Múzeumok Éjszakája után az Operettszínház művészeivel a kiállítás finisszázsában ismét találkozhatnak majd a látogatók a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

logó

Az eseményen 14 borászat vesz részt, szigorú szakmai bírálaton kiválasztott boraival.

logó

Összművészeti szürreális utazás, póthaj stikli, sorsok és szerelmek – néhány hívószó a Mozsár Műhely 2017/2018-as évadának előadásaiból.

Langer Ágnes, Ririko Takagi, Cosima Soulez Lariviere - Fotó: Zeneakadémia/Adrián Zoltán

A 21 éves Cosima Soulez-Larivière nyerte a Bartók Világverseny hegedű kategóriájának első díját a szeptember 16-án este megtartott döntőben.