Winter Wonderland with Frank Siantra’s songs december 22-én

Frank Sinatra. Akit utánozni nem lehet, legfeljebb megidézni.

Nyolc Grammy-díj, két Oscar-díj, három Golden Globe, több mint 70 nagylemez, négy feleség, 100 év, egy fekete kalap - és a számok mögött egy halhatatlan zseni: Frank Sinatra.

2014. nyarán kezdődött nagysikerű koncertsorozatunk a swing jegyében egy hangulatos, nyáresti koncerttel a MOM Kulturális Központ szabadtéri színpadán. Az előadást vidéki nagyvárosokban is sikerrel mutattuk be, egyebek közt Zalaegerszegen a sportcsarnokban, Debrecenben a Kölcsey Központban, illetve Sátoraljaújhely főterén a Zempléni Fesztivál keretében – itt, a nagy érdeklődés miatt a szervezőknek három alkalommal kellett pótolniuk a székezést, végül, a tömeg egy része már csak a a főtér szélén álldogállva élvezhette a koncertet.

2015. decemberében 100. Születésnapja alkalmából köszöntöttük az öreg kékszeműt egy fantasztikus koncerttel. Fergeteges színpadi show keretében idéztük meg a 30-as évek Amerikájának szvinges, frivol, fehér inges, feketeautós, dohányfüstös miliőjét, ahol harisnyakötőre loccsan a rum és még a tilos is szabad.
A nagysikerű, mindenkor teltházas Sinatra koncertsorozatunkat követően ezúttal az ünnepvárás hangulatát hozzuk el Frank Sinatra és kortársainak örökzöld dallamain át sztárvendégeink segítségével egy fantasztikus színpadi show keretében. A Winter Wonderland névre keresztelt karácsonyi show-t a tavaly decemberi születésnapi koncert során álmodtuk meg.

A Winter Wonderland koncert egy finom ékszer, míves ezüst tárgy.
A régi karácsonyok varázsa, Hollywood csillogása elevenedik meg egy csodás estére a Papp László Budapest Sportaréna színpadán.
A magyar zenei élet méltán kedvelt szereplői kápráztatnak el minket Frank Sinatra legnagyobb karácsonyi slágereivel, mint a Winter Wonderland, a The Christmas song vagy a Have yourself a merry little Christmas.
Az est előadói: Malek Andrea, Szulák Andrea, Gájer Bálint, Kocsis Tibor, Lányi Lala és Vastag Tamás.
A négy fiú a koncertsorozat kezdete óta a csapat része – mindannyian hoztak magukkal valamit Frank Sinatra egyéniségéből, ahogyan a két hölgy is, aki ezúttal vendégművészként színpadra áll a produkcióban.
Gájer Bálint, a dal döntőse, aki fergeteges swing-produkciókkal bűvöli el közönségét, kezdetben dobosnak készült. Sinatra dalainak szeretet és a dobos múlt is segítette a swing könnyed lüktetésének elsajátításában. Minden egyes koncerten tetten érhető alázattal nyúl Sinatra dalaihoz.
Kocsis Tibi hangja szívből szól, mosolya csibészes, és imádja Sinatra dalait.
Szívesen visszahozná a 30’-as évek egyszerre elegáns és izgalmas légkörét, a lazaságot és életszeretetet, ami az akkori embereket jellemezte.
Közös munkánkat évek óta önmagával és a feladattal szembeni igényesség, fegyelmezettség jellemzi. Az általa közvetített rend mégis távol áll a kínos feszességtől. Olyan kiegyensúlyozott teéjesítményt ad a színpadon, ami sok munkával igazi művésszé érlelt művészről üzen.
Lányi Lala sokoldalú előadóművész, zeneszerző, dalszövegíró, aki húzott egy szmokingot és vele egy merőben más, mégsem idegen stílust, amivel jön az az érzés: bárki lehetsz! Ha van mögötted építő tapasztalat, benned akarás és erő, akkor a siker sincs messze. Lala a közelmúltban számos alkalommal megmutatta a közönségnek kevésbé ismert oldalát szimfonikus koncerteken és Frank Sinatra előtt tisztelegve.A My way c. dal volt, ami először megérintette Sinatra világából.
Vastag Tamás a legifjabb egyben legbeszédesebb előadóként öniróniától sem mentes humort hozott a produkcióba. Amikot a néző már majdnem elhiszi, hogy rá a vicces fiú szerepét osztottuk, akkor megszólal a zene és Vastag Tamás bizony leénekli a Kölcsey Központról a tetőteraszt! A showman-ségből egyszerre kristálytiszta élmény lesz és mély megrendülés – pár szál szakáll alá hogyan bújhat el ilyen roppant erő?!  Kiváló énektudásával és hiteles színpadi mozgásával egyik leghitelesebb előadója Frank Sinatra dalainak.
Szulák Andrea EMeRTon-díjas énekesnő, aki a színpadon és az életben is egy valódi díva. Számos musical-szerepben hallhattuk már és a decemberi Winter Wonderland produkcióban is elvarázsol minket különleges hangjával.
Malek Andrea - egy csodás hang a mi téli csodavilágunkból. Többszörös Artisjus-díjas és EMeRTon-díjas színésznő, énekesnő, aki már kislányként a színpadra vágyott, énekesnőként és színésznőként is bizonyított.
Életkedve és kisugárzása fontos szerepet kap produkciónkban is.

Az estet a Studio11 Ensemble big band-je és az Óbudai Danubia Zenekar tagjai kísérik. A Studio 11 zenekarral a koncertsorozat kezedet óta együtt dolgozunk – egyre több közös produkcióban.
A Studio11 zenekar története a közszolgálati rádió égisze alatt Zsoldos Imre és Dobsa Sándor vezetésével indult 1963-ban. A zenekar évtizedeken keresztül meghatározó részese volt a magyar könnyűzene fejlődésének, fontos dalok, produkciók megszületésekor bábáskodott.
A jelenleg művészeti társulatként működő Studio11 Ensemble a legkülönbözőbb összeállításokban formát öltve, a jazz és a könnyűzene valamennyi stílusában mindig is a szabad zenélés útjain jár. A zenakar tagjai Tóth Gyula, Rátonyi Róbert, Boegán Péter, Gátos Iván, Barbinek Gábor, Nagy Balázs, Ducsai Szabolcs, Kalmus Pál, Zsoldos Béla, Csejtei Ákos, Takács Donát és Magyar Ferenc.
A kezdetekkor még velünk lehetett Csepregi Gyula és Varga Gábor Kakas is, akikre mindig jó szívvel fogunk emlékezni és tudjuk, hogy ott fenn hallgatják minden koncertünket.
A zenekar veztője, Tóth Gyula értékes tapasztalatával, szakmai felkészültségével nélkülözhetetlen a koncertek műsorainak összeállításában.

Az Óbudai Danubia Zenekart Héja Domokos alapított 1993-ban. Ekkor még a zenekar tagjainak jórésze, beleértve a karmestert is, a Bartók Béla Zeneművészeti Szaközépiskola növendéke volt. Az együttes néhány év alatt a magyar zenei élet elismert szereplőjévé vált. A legkiválóbb magyar karmesterek mellett több külföldi dirigens is a zenekar vendége volt, többek között Kobayasi KenIchiro és Hosé Cura.
A Studio11 big bandje és az Óbudai Danubia Zenekar szimfonikus zenészeinek fúzióját Báthori Lóránt karmester vezetésével láthatjuk-hallhatjuk december 22-én a Aréna színpadán. Pályafutását a miskolci színházban kezdte, ahol Kesselyák Gergely munkájának hatására fordult a karmesteri dobogó felé. Fúvószenekari karnagyként végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. 2015-ben egyéb megbízásai melett ő volt az István, a király rockopera turnéjának dirigense. Lóránttal nem ez az első közös munkánk, öröm, hogy ismét együtt dolgozhatunk. A dalok hangszerelésében Elek Norbert (zongorista, zeneszerző) kollégánk, Kalmus Pál, a S11 Ensemle tagja és Körmendi Péter, a Győri Filharmonikusok tagja volt segítségünkre.

Az előadást két felvonásban, három képben állítjuk színpadra. Történetet nem mesél, de dramaturgiájában végig kíséri a karácsony napját.
Vidám, téli hangulatú utcaképpel kezdődik, innen fokozatosan hangolódunk az ünnepre. A második felvonás elején gyergyagyújtás, szenteste, patetikusabb dalok következne, ezután visszatérünk a könnyedebb swing-hangulathoz és ennek jegyében fejeződik be a koncert egy minden szereplőt felvonultató utcai jelenettel.
Az előadás során közreműködik továbbá a Petőfi Musical Stúdió növendékeinek gyermekkórusa Bősze Sándorné Csilla vezetéséve, és a Budapest Tácművészeti Stúdió kiváló táncosai, akikkel közel két éve dolgozunk már együtt – koreográfus Bogdán Péter.

A modern technika eszközeit felhasználva jelenítjük meg az autentikus környezetet. Ámulatba ejtő színpadi díszlet, egyedi hangzás-és látványvilág, nagyszerű jelmezek, frenetikus táncpordukciók , egy közel 500 fős stáb összehangolt munkájának eredményeként a ’30-as évek Amerikájának elegáns, letisztult, hamisítatlan karácsonyi hangulata várja a  Winter Wonderland közönségét december 22-én a Papp László Budapest Sportarénában.
(Balaton Bernadett - Produkciós vezető – Nr1Media Produkció)
Támogatóink és együttműködő partnereink:
Four Seasons Gresham Palace, Mercedes-Benz Jász-Plasztik Autócentrum
Prevital, Viszló Transz, Káli Art Inn, Pane Vino Restaurant, Nr1Ticket, Jegy.hu
PPF Hungária Kft., Gépbér Színpad, Park Inn by Radisson, Pont Rendezvény