Családi programok a Friss Húson

A szervezők idén a legfiatalabb korosztályra is gondoltak.

A fesztivál zárónapján a filmmel, filmkészítéssel kapcsolatos családi programokat kínálnak a közönségnek. A 2017. március 29. és április 2. között a Toldi moziban megrendezendő Friss Hús rövidfilmfesztiválon a vetítéseken kívül különböző érdekes programok is várják a magyar film iránt érdeklődőket.

A Friss Hús elsődleges célja a legújabb magyar és nemzetközi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum építése, ahol a visszajelzést kereső alkotók közönség előtt mutathatják meg alkotásaikat. A minőségi mozi, illetve a filmkészítés iránti érdeklődést már fiatal korban fel lehet kelteni: a Friss Hús szervezői ezért idén először gyerekprogramokkal is készülnek a fesztiválon.

A családi programok a fesztivál zárónapján, április 2-án, vasárnap lesznek a a Toldi mozi előterében, illetve kis- és nagytermében.
Délelőtt 10 órától Molnár Piroska mesél diafilmeket a legkisebbeknek, 11 órától pedig Gáll Viktória Emese zenés, hangszeres Ringató-meséje, A gazdi zenész történetei szórakoztatják a közönséget. Lesznek animációs vetítések is, valamint 10 és 15 óra között a Gyerekfilm Akadémia tart animációs és gifkészítő filmes workshopokat, illetve filmforgatási gyakorlatot 8–12 éves gyerekek számára.
Délelőtt és délután párhuzamosan két foglalkozás zajlik: egy animáció- és egy gifkészítő workshop. A foglalkozásokat négy filmes tréner vezeti: Füredi Márton, Haragonics Sára, Lakos Nóra és Somogyi György. A workshophoz biztosítanak eszközöket a gyerekek számára.

A workshopokon és a forgatáson való részvétel regisztrációhoz kötött, csoportonként 15 gyereket tudnak fogadni. Regisztrálni az űrlapon lehetséges.

A gifkészítő workshopon a 8–12 éves gyerekek rövid, loopolt videókat készítenek mobiltelefonnal. Kipróbálhatják magukat operatőrként és szereplőként is. Az elkészült gifeket később elküldhetik egymásnak, így az előre gyártott hangulatjelek helyett saját készítésű videókkal fejezhetik ki érzelmeiket, hangulataikat.
Az animációs workshop is 8–12 éves gyerekeknek ajánlott. A workshop résztvevői rövid stop-trükk animációkat készítenek mobiltelefonnal a gyerekek ötletei alapján, amelyeket a moziteremben a gyerekprogramok zárásaként le is vetítenek.
Filmforgatás is lesz, ahova olyan gyerekeket várnak, akik szeretnék kipróbálni magukat kamera előtti szereplésben, és bátran el merik mondani a véleményüket filmekről, tévézésről, videojátékokról.

A fesztiválra a jegyek a Toldi mozi weboldalán vagy a mozipénztárban vásárolhatók meg.