Charlie Chaplin 1936-ban készült filmszatírája, a Modern idők visszatért a vászonra

Május 25-től egy igazi filmtörténeti klasszikus a kultfilmek digitálisan felújított újra-bemutatói sorában.

Budapesten stílszerűen a Művész Mozi Chaplin termében vetítik, emellett országszerte számos további helyszínen, a megyeszékhelyek többségén látható lesz.

Chaplin talán legnépszerűbb filmje a mindennapi élet elgépiesedésének szatirikus, ugyanakkor érzelmes víziója. Charlie, a kisember bekerül a modernkori pokolba, azaz egy gyárba – majd a futószalagnál végzett monoton munka miatt a bolondokházába. Felépülése után véletlenül belesodródik egy utcai zavargásba, emiatt börtönbe zárják. Szabadulása után megismerkedik egy árva lánnyal, akit a gyámhatóság intézetbe akar zárni. A lány ennivalót lop, Charlie pedig nem tud fizetni az étteremben, emiatt mindketten újra börtönbe kerülnek...

Charlie kacagtató kalandokon keresztül végigjárja a modernkori pokol bugyrait, a „sorok között” egy ijesztő képet vizionálva az elgépesedő társadalomról.
Habár '36-ban már létezett hangosfilm és ez volt az a film, ahol először volt hallható Chaplin hangja egy groteszk dalban, a szakértők mégis ezt a filmet tartják "az utolsó nagy némafilm-komédiának", amivel lezárult Hollywood egy nagy korszaka. Az 1936-ban készül filmtörténeti klasszikusa most több mint 80 év után újra mozivásznon látható, digitálisan restaurált kópiáról.

Chaplin: Modern idők - fekete-fehér, amerikai vígjáték/filmszatíra
írta és rendezte: Charile Chaplin
Főszereplők:
Charles Chaplin, Chester Conklin, Henry Bergman, Paulette Goddard, Tiny Sandford
zeneszerző: Charles Chaplin
operatőr: Roland Totheroh, Ira H. Morgan
vágó: Charles Chaplin, Willard Nico
producer: Charles Chaplin
Korhatár: 12 éven felülienek
Forgalmazó: Pannonia Entertainment