Pénteken Állatkertek Éjszakája

A Fővárosi Állat- és Növénykert minden korábbinál több programot kínál.

E hét pénteken lesz az Állatkertek Éjszakája. A jeles eseményre a Fővárosi Állat- és Növénykert minden korábbinál több és változatosabb programmal készül. Állatbemutatók, látványetetések, állati érdekességek, zenés programok, jégszobrász és tűzzsonglőr bemutató, fényfestés és sok más látnivaló és élmény várja a közönséget az este héttől éjfélig tartó eseményen.

Augusztus 25-én, azaz most pénteken kerül sor a VI. Állatkertek Éjszakájára. Ez alkalomból országszerte tizenegy település tizenkét állatkertjében várják különleges esti, éjszakai programokkal a nagyközönséget. Köztük természetesen a Fővárosi Állat- és Növénykertben is, amely kezdettől fogva részt vesz a kezdeményezésben.
Az Állatkert ezen a napon nap közben a szokásos rendben üzemel, majd 18 órakor bezár. 19 órakor pedig újra kinyit, ekkor már az Állatkertek Éjszakájára érkezők előtt. A programok 19 órától egyből elkezdődnek, és folyamatosan tartanak késő estig. Belépni 23 óráig lehet, a Varázshegy 23.15-kor, az állatházak 23.30-kor zárnak, és éjfélig kell majd elhagyni a kert területét.

A szervezők minden korábbinál gazdagabb és változatosabb programkínálattal várják a nagyközönséget. A kert különböző pontjain 23 helyszínen folyamatos, illetve előre meghirdetett időpontban megtartandó bemutatókra kerül sor, az óriáskígyó simogatástól a különböző látványetetéseken és állattréningeken át egészen az oroszlánfókák esti akrobatikus műsoráig. A programok közül több is akad, amelynek során a közönség egészen közel kerülhet az Állatkert érdekes lakóihoz, így lesznek például a közönség bevonásával történő etetések is.

A Varázshegyben további 12 féle program várja az érdeklődőket: meg lehet ismerni többek között a rájákkal, és néhány barátságos, egzotikus ízeltlábúval is. A különféle állatos és növényes programok mellett lesz fényfestés, LED fényshow, jégszobrász és tűzzsonglőr bemutató, zenés programok, valamint homok- és festékanimáció is. A részletes programkínálat az intézmény honlapján (www.zoobudapest.com) olvasható.
A Fővárosi Állat- és Növénykert az Állatkertek Éjszakája alkalmából szervezett programjaira a helyszínen, illetve az interneten is lehet jegyeket váltani korlátozott számban.

A jegyek 3500 forintos, a 14 éven aluli gyermekeknek 2500 forintos áron vásárolhatók meg. Az Állatkert szorosan együttműködik a két másik, Budapesten, vagy annak közvetlen vonzáskörzetében található társintézménnyel, így lehetőség van kombinált jegyek megváltására is. A kombinált jegyek az Állatkertek Éjszakája ideje alatt a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, a Budakeszi Vadasparkba, illetve a Tropicariumba (Campona) is érvényesek, sőt, utóbbi két helyszínen szombaton és vasárnap is felhasználhatók napközbeni látogatásra. A kombinált jegyek ára 4000 forint, 14 éven aluli gyermekek esetében 3000 forint. Jegyek korlátozott számban kaphatók.