2017. szeptember 25. - hétfő

Talány Akusztik: utcabál, majd „borkoncert”

Kinyomtatom...
Talány Akusztik együttes

A József Attila Színház évadnyitó utcabálját szeptember 9-én, szombaton rendezik.

A programok közül kiemelkedik a Talány Akusztik koncertje. A Korponay Zsófi énekesnőt soraiban tudó csapat két héttel később újrázik: szeptember 22-én már a Kódex Kulturális Központban hallhatóak.

A Talány Akusztik zenekart a József Attila Színház művészei alkotják. A teátrumban a Szabó Zoltán Attila vezette Legendák nyomában irodalmi szalonban született a gondolat, hogy egy a jelenkor életérzéseire frissen, ugyanakkor irodalmi igénnyel reagáló zenekar szülessék.

A Madách Színházban Jean Valjeant, a József Attila Színház Don Quijote-t alakító színész-zeneszező, Zöld Csaba és a népszerű költő, Schwalm Zoltán immár lemezanyaggá érett repertoárt állított össze; a hanghordozó a nyáron Hangzó Nyugat Plusz 4. – Pest-budai mozaikok címmel meg is jelent. (A lemezbemutató koncertre a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeumban került sor.) Az együttes énekesnője: Korponay Zsófi, gitáros-énekese Blazsovszky Ákos.

A tavaly a Kulturális örökség napjain debütált csapat Dúzsi Tamás borász társaságában lép színpadra két héttel később. A szeptember 22-i est a József körút 63-ban koncert és felolvasószínház lesz egyben, ahol – ígérik a művészek – a közönséggel együtt rakják majd ki a Krúdy-puzzle-t…

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Karafiáth Orsolya és íróvendége

Első vendége Háy János, aki A halottember című kötetéért a Színházi Dramaturgok Céhének "Az évad legjobb magyar drámájáért" járó díját vehette át.

plakát

Katonai kiképző területté alakul szeptember 23-án a csillebérci akadálypálya, ugyanis megrendezik a SpartanLegion elnevezésű új magyar ocr versenyt.

logó

Az eseményen 14 borászat vesz részt, szigorú szakmai bírálaton kiválasztott boraival.