Őszi workshopok a PINKPONILO-ban

Izgalmas ősznek néz elébe a PINKPONILO közösségi varroda.

A nyári előkészületek után szeptembertől végre megnyitja kapuit a műhely mindenki előtt, aki varrni szeretne. Az első workshop szeptember 16-án az Afrikai Szabósággal közösen kerül meghirdetésre, témája az őszi kimono lesz. Az workshop főszereplői a szebbnél szebb, Afrikából hozott pamutvászon agyagok lesznek, amiket az Afrikai Szabóság biztosít az eseményhez, ehhez társul az egyszerű, bárki által könnyedén elkészíthető, mégis látványos szabásminta.

Az új kreatív műhelynek a Budapest belvárosában működő Paloma művészudvar adott otthont. (Kossuth Lajos utca 14-16.) A PINKPONILO egy olyan közösségi varroda és munkatér, amelynek célja a „fast fashion" üzletek által meghatározott hazai öltözködéskultúra színesebbé és kreatívabbá tétele, az öltözékviselők saját ötleteinek bevonása által.
A PINKPONILO lényege a határokon és kultúrákon átívelő tenniakarásból származó jókedv. Projektvezetők Kudron Anna és Szabó Viktória.

Szeptember 23-án, az őszi/téli beltéri trendekhez igazodva egy jóga/pilates sportfelső készítő workshopon a résztvevők színes elasztikus anyagokkal és gumiszalagokkal dolgozhatnak. Három szabásmintából lehet választani, így mindenki talál majd az alkatának megfelelő fazont.

Októberben a Design Hét alatt tartott két workshopon az újrahasznosítás kerül előtérbe. Az október 13-án lakáskiegészítő, lakásdekoráció készítés a program, hulladéktextil felhasználásával, október 14-én ismét kimonó készül, ám ezúttal régi, felhasználatlan anyagokból dolgozhatnak a jelentkezők.

A Design Hét alatt egy kiállításnak is helyet ad a műhely. A Zsennyei Design Workshopon született alkotásokból készül egy összefoglaló tárlat a PINKPONILO falain belül. A workshopok mellett elindul a POP-UP Varrónap sorozat is. Hetente meghirdetett napokon bárki bejöhet és megvalósíthatja ötleteit, megvarrhatja javítandó ruháit.