Queen: News of the World különleges díszdobozos kiadvány

Az 1977-ben kiadott „News of the World” c. album a Queen legnagyobb példányszámban eladott lemeze.

A megjelenés 40. évfordulójára egy különleges, díszdobozos kiadással jelentkeznek, amely 2017. november 17-én jelenik meg világszerte. A Queen új „NEWS OF THE WORLD” c. deluxe csomagja a három CD és egy DVD mellett, számos meglepetést is tartalmaz.

Az eredeti korong a zenekar két legnépszerűbb világslágerével, a Brian May jegyezte „We Will Rock You” és a Freddie Mercury nevéhez köthető „We Are The Champions” c. slágerekkel nyit. Mindkét dal olyan örökzöld himnusszá vált, amely még napjainkban is elmaradhatatlanul hozzátartozik a nemzetközi sporteseményekhez. A Queen hatodik albumára mind a négy zenekari tag írt dalokat, így ezzel a stílusbeli sokszínűség új mércéje is lett ez a kiadvány: megtaláljuk rajta például Roger Taylor „Sheer Heart Attack” c. protopunk dalát, a funk és R&B inspirálta „Get Down Make Love” és a karibi hangulatú „Who Needs You” c. calypso-pop slágereket is. Az album még olyan gyöngyszemekkel büszkélkedhet, mint a „Spread Your Wings”, az „It’s late” c. rock ballada, és Freddie melankolikus vágyakozástól sugárzó romantikus „My Melancholy Blues” című dala.

Az új csomagban az eredeti CD mellett még két hanglemez található. Az egyiken a zenekar archívumából nemrégen előkerült ritkaságokkal ismerkedhet meg a zenerajongó, a másik pedig az eredeti album újra felvett „alternatív” változata, „Raw Sessions” címmel. A díszdoboz különlegessége még az az LP, amely az eredeti bakelit nagylemez tisztán analóg újravágása, közvetlenül a keverés alapjául szolgáló régi szalagok anyagából.

A DVD lemezen a Queen 1977-es amerikai „News of the World” turnéján a színfalak mögött forgatott, „Queen: The American Dream” című, teljesen új, egyórás dokumentumfilmje látható. A jubileumi kiadványt az albumhoz kapcsolódó emléktárgyak, többek között három plakát és egy 60 oldalas, főként eddig még nem közölt képeket bemutató könyv tesz teljessé.

A Queen és Adam Lambert 2017. november 4-én lép fel Budapesten, akik a különös gonddal összeállított vadonatúj műsoruk keretében megemlékeznek a legendás album megjelenésének 40. évfordulójáról.
A díszbobozos kiadvány a weboldalon előrendelhető: