Carmina Burana

Cserhalmi György harmadéves színművész osztályának bemutatója Budapesten.

Február 1-jén mutatják be Cserhalmi György kaposvári harmadéves színművész osztályának mozgásszínházi előadását a Bethlen Téri Színházban.

Carl Orff világhírű műve élőzenével, mozgással és kórussal lesz látható. A rendező-koreográfus, Blaskó Borbála az osztályvezető, Cserhalmi felkérésére készítette az előadást.
„Nem a zene, hanem Cserhalmi György talált meg ezzel a feladattal, harmadik éve vagyok kaposvári színészosztályának a mozgásmestere. Az ő ötlete alapján kezdtem el foglalkozni a Carmina Buranaval  (…) Számomra, mint alkotónak így lehetőségem nyílik nem csak a mozgás oldaláról megközelíteni és kifejezésre juttatni a gondolatait, de egy komplexebb formát tudok teremteni művészi önkifejezésemnek is. Ez a növendékek elé is egy olyan összetettebb kihívást állít, ahol a mozgás mellett a hangi és előadóművészi képességeiket is kibontakoztathatják.” – mondta el Blaskó Borbála.
Az előadásban zene, tánc és ének összefonódik, többen pedig hangszeren is játszanak.

Az előadás a fiatalabb korosztályhoz is szól, akik kevésbé jártasak a kortárs előadó művészetben, a színpadi megfogalmazási módokban, de nyitottak és kíváncsiak a zenei és színpadi értelemben vett sajátosságokra, az egyéni hangvétel és személyes ízlésvilág megmutatkozására.
A Blaskó Borbálával készült interjú elolvasható a színház oldalán. 

Bemutató: 2018. február 1., Bethlen Téri Színház
Carmina Burana
A Kaposvári Egyetem III. éves színművész hallgatóinak tánc- és mozgásszínházi előadása
Szereplők: Bölkény Balázs, Cseke Lilla Csenge, Cseke Gyöngyvér, Hermányi Mariann, Karácsony Gergely, Kisari Zalán, Kocsis Gábor, Kovács Panka, Kovács S. József, Péteri Lilla, Szász Júlia, Szurcsik Ádám, Varga-Huszti Máté, Várai Áron
Osztályvezető tanár: Cserhalmi György
Rendező-koreográfus: Blaskó Borbála
Zene: Cseke Gyöngyvér m.v., Bölkény Balázs, Cseke Lilla Csenge, Péteri Lilla, Varga-Huszti Máté, Várai Áron m.v.
További információ: Bethlen Téri Színház (Budapest, Bethlen Gábor tér 3.)