Jelen/Lét Fesztivál 2018

Az eseménysor két helyszínen, a Nemzeti Színházban és a Szerb Színházban várja majd az érdeklődőket.

A Magyarországi Szerb Színház kezdeményezésére a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetséggel közös szervezésben 2018. március 20- 27. között kerül megrendezésre az idei Jelen/Lét Fesztivál, a magyarországi nemzetiségi színjátszás seregszemléje. A fesztivál kiváló lehetőség arra, hogy a nemzetiségi színházak képviselői újra együtt legyenek, megmutatkozhassanak a nagyközönség és a szakma előtt.

2018. március 20-án 19.00 órakor a Nemzeti Színház nagytermében egy nyitógálára kerül sor. A közös, anyanyelven megszólaló műsorban egyszerre több nemzetiség vonul fel, megmutatva ezzel a nemzetiségi színjátszás sokszínűségét.

A bő egy hét alatt 18 előadás és 9 nemzetiség mutatkozik be. A nézők szerb, bolgár, horvát, cigány, örmény, szlovák, horvát, lengyel és német előadásokat tekinthetnek meg, melyek többnyire anyanyelven magyar felirattal szólalnak meg.

A Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség egyik alapvető célja a színházi törvényben meghatározott módon működő, regisztrált nemzetiségi színházak szakmai érdekképviselete. Valamint a hazai nemzetiségi színházak összefogása, találkozási lehetőségek megteremtése, a tagszínházak előadásaival a kulturális sokszínűség megőrzése és megmutatása. Erre hivatott az idei Jelen/Lét Fesztivál is, mely nyitott kapukkal vár minden érdeklődőt!