Ludwig Lounge - Kortárs képzőművészetről könnyedén

2018. április 14-én vendég: Závada Péter.

Mit lát az író? A Ludwig Lounge programja a vizuális művészet és az írás kapcsolatát vizsgálja, melyben az írók mellett művészeti szakírók és esztéták segítségével a művészetről való írás folyamatára kérdeznek rá. Olyan kérdésekre keressük majd a választ, mint hogy mitől jó egy írás? Mi Miért olvasunk, és milyen szövegeket olvasunk a vizuális művészetről? Ködösítés vagy filozófia? Ki a jó író?

Program
16.00  2. emeleti kiállítótér - Kurátori tárlatvezetés
Popovics Viktória tárlatvezetése a Permanens forradalom. Mai ukrán képzőművészet című kiállításban.
Az ukrán kortárs szcéna első nagyszabású magyarországi bemutatkozása különleges alkalmat nyújt arra, hogy betekinthessünk egy feszültségekkel teli ország vibráló művészeti közegébe, mely nagyrészt még mindig az európai kulturális térség vakfoltjára esik.

16.30  2. emeleti kiállítótér - Mit lát az író?
Vendég: Závada Péter
Moderál: Valuska László (Könyves magazin)
A beszélgetésen részt vesz: Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója
A Permanens forradalom. Mai ukrán képzőművészet című kiállítás terében Závada Péterrel beszélgetünk, aki ír verseket és drámát is, eddig négy kötete jelent meg: Ahol megszakad (2012), Mész (2015), Roncs szélárnyékban (2017), Je suis Amphitryon (2018). Kérdezzük a képzőművészet és az irodalom viszonyáról, a számára fontos alkotásokról, kikutatjuk, hogyan jelenik meg a társművészet a verseiben, és megtudjuk, az írást miként segíti vagy gátolja a képzőművészet.

18:00   2. emeleti kiállítótér - Lounge & Wine
interaktív borkóstoló és évjárat premier
A téma: Villány
A BGB-Bauer borok a Villányi borvidéken, Kisjakabfalván, a Bányai Gábor Botond (BGB) által 2001-ben alapított Jackfall Bormanufaktúrában készülnek. Ismerjük meg együtt a villányi terroirt minden manír nélkül: a modernség és a természetesség a kulcsszavak.
A szortimentben a BGB borok képviselik a klasszik kategóriát, a Bauer pedig a prémiumot. A Bauer 2012 vörösbor – ennek premierjére kerül sor április 14-én – már kizárólag Villány fő fajtájából, cabernet franc-ból áll.
A Bauer 2012 mellett először lesz kóstolható a Bauer Roserve 2017 is, a kóstolósort pedig a BGB 2015 vörösbor egészíti ki, amely egy kiváló évjáratból származó házasítás.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékát kérjük jelezze.