Borvacsora az egerszalóki St. Andrea Pincészet boraival

Helyszín: 
Jegyár: 
10000 Ft
Időpont: 
2010. április 22. 19:00 - csütörtök

Kevés nagyrabecsültebb tagja van a magyar borásztársadalomnak, mint Lőrincz György, az egerszalóki St. Andrea borászat alapító-vezetője, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy tavaly a Magyar Bor Akadémia őt választotta Az Év Bortermelőjének.

Lőrincz György 1999-ben kezdett a borászkodásba, és pár év alatt lenyűgöző életművet hozott létre. A jelenlegi szőlőbirtok alapjait 2002-ben tette le, hogy 2008-ra közel 40 hektár elsőrangú területen gazdálkodjon. A borászat népszerűsége nem véletlen: a borászatból doktorált Lőrincz György egyszerre alapos elméleti és hatékony gyakorlati szakember, aki egyszerre tartja szem előtt a szőlőterület, az Egri Borvidék hagyományait és jellegzetességeit, a kreativitást, az „eredeti, nagy borok” iránti vágyat, és a minőséget. A St. Andrea borai szinte kivétel nélkül kopromisszummentesek, saját kategóriájukban a csúcsminőséget képviselik.

A borokhoz illeszkedő menüsort az A38 Hajó chefje, Vipler György állította össze. Vipler György 1964-ben született Keszthelyen. Pályáját szülővárosában kezdte, Kaposváron és Veszprémben folytatta, majd egy soproni étterem konyháján szerzett elismerést a helyi ínyencek között, főleg vadételeivel. Ezek után saját vállalkozásba kezdett Válluson, a Keszthelyi-hegységben, hogy később Budapesten folytassa munkáját a Carne di Hall és a Lou Lou éttermekben. 2007 óta az A38 Hajó chefje.

Az est házigazdája Kántor Endre újságíró és borszakíró lesz, és a vacsorán természetesen részt vesz dr. Lőrincz György és Vipler György is.

Menüsor:

  • Egri St. Andrea Akutyafáját 2008
  • Zöldséges, gyümölcsös túróhab
  • Egri St. Andrea Boldogságos 2008
  • Ananász és mangó levében párolt vajhal, pirítottmogyorós salátaágyon
  • Egri St. Andrea Pinot Noir 2007
  • Jakob kagyló tagliatellével
  • Egri St. Andrea Áldás Bikavér 2006/2007
  • Kacsamell rozé, karamell és szalonnás céklarétes
  • Egri St. Andrea Merengő Bikavér 2007
  • Marhaszelet és királyrák duó édesburgonyacsipsszel, szedermártásban