Múzeumok Éjszakája 2010

Jegyár: 
1300 Ft, 600 Ft (gyermek)
Időpont: 
2010. június 19. 0:00 - szombat - 2010. június 20. 0:00 - vasárnap

Idén újra megrendezésre kerül a Múzeumok (Nyári) Éjszakája, mely egy remek alkalom, hogy kimozdulj és mozdíts ki mást is!

Hogy most milyen idő lesz? - kérdezed és én is kérdezném, de csak halkan kérdezem, mert egyesek szerint az idő nem fontos. Én ezzel nem teljesen értek egyet. Mert legutóbb nem is az volt a problémám, hogy kicsit vacogtam – melegebben kellett volna öltöznöm – hanem az örökösen szemerkélő esőben átáztam, főleg a cipőm. Még ezen is túltettem magam, de a rengeteg esernyő hegyes végének egyike, másika életveszélyesen közel került a szememhez. Szóval, azért kell valamennyire „jó idő”, hogy az ember igazán élvezhesse ezt az éjszakát. Én azt szeretem, ha a csillagos ég alatt nem a szúnyogok muzsikája mellett langy melegben rohan az ember a busz után - vagy éppen sétál egyik helyről a másikra. Én azt szeretem, amikor akár a fűre, a padra, a lépcsőre, az akármire - de kutyapiszok-mentes bármely helyre leülhet az ember, miközben körülöleli a nyáréjszaka langyos melege, az utcák jókedvű zsongása. Én azt szeretem, ha találkozok régi ismerősökkel is a föl-le hullámzó tömegben, de az is szuper, ha vadidegenekkel szóba elegyedek, míg kivárható hosszúságú sorokban várakozok. Szeretem az ismert helyek megszokott, de mégis más szögleteit, az ismeretlen helyek újdonságát. Szeretem a hagymás zsíros kenyeret nem-többnapos kenyérből, szeretem és jó, ha kóstolhatok valami extra kaját zsebem tartalmától függően. És ha csak pár percre is, de mindig nézek lobogó tüzet, hogy Szent Iván éji babonákra gondoljak – s pár percre arra is, hogy még alig kezdődött el ez az év és máris a Nap a másik félgömbre vándorol, innentől rövidülnek a napok … de még addig itt a nyár. Engedjük be a belopódzó mediterrán hangulatú estéket: járjuk az utcákat, üljünk ki az erkélyekre, szólítsuk meg a másikat – el lehet kezdeni.
Ja, és nézzünk szét a múzeumokban, biztosan van olyan program, ami pont minket érdekel:

Részletes program a www.muzeumokejszakaja.hu oldalon található.

Jó időt és jó szórakozást!

Hozzászólások (1)

  • anon
    rea (nem ellenőrzött)

    Évek óta tervezem, hogy megyek, de eddig még nem jött össze. Remélem idén sikerült eljutnom, mert biztosan különleges élmény!!

    jún. 16, 2010