12. Nemzetközi Ütős Fesztivál

Időpont: 
2011. március 25. 0:00 - péntek - 2011. március 26. 0:00 - szombat

A Győri Tavaszi Fesztivál különlegessége a 12. Nemzetközi Ütős Fesztivál, amely az elmúlt években nagy elismerést váltott ki szakmai körökben és a közönség részéről is. A Győri Nemzetközi Ütős Fesztiválon a klasszikus zene, a jazz, a világzene mellett a kortárs ütőhangszeres játékok is megjelennek.

A fesztivál az ütős muzsika népszerűsítésén túl, a hazai tehetségek bemutatkozására is lehetőséget kínál. Nemcsak a győrieknek, hanem az egész világnak páratlan élmény, amikor a magyar és nemzetközi élvonal sztárjai egy színpadon zenélnek Győrben. A koncerteket a hagyományos utcai menetzenék és a show dobolás teszik változatossá.

2009. október 4. 9:49 - Balogh Kálmán & Lukács Miklós, cimbalom ©Balogh Kálmán & Lukács Miklós, cimbalom
Balogh Kálmán & Lukács Miklós, cimbalom

Igazi kuriózum Győr idei kezdeményezése: a város közös dobolásra hívja a világot a Széchenyi térre! Mindenki részt vehet a nagy játékban, aki szereti a ritmust, és bármilyen ütős eszközzel bekapcsolódna az örömzenébe.

A fesztiválon az ütős produkciókat társművészeti előadások, hangszeres bemutatók, workshopok egészítik ki.

A fesztiválhoz szervesen kapcsolódik a hagyományos ütőhangszeres kiállítás, ahol a legrangosabb ütőhangszereket gyártó cégek mellett a hazai hangszerkészítő mesterek is bemutatják termékeiket.

Az idei Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál kiemelt sztárjai: PerKu-Va (ESP), Mark Mondesir (USA), Gulli Briem (Mezzoforte dobosa, Izland), Carl Palmer Band (Nagy Britannia).