2015. április 4-6-ig kerül megrendezésre Budapest második bárányfesztiválja.

Helyszín: 
Időpont: 
2015. április 4. 0:00 - szombat - 2015. április 6. 0:00 - hétfő

A szervezők ezúttal is a Vajdahunyadvárhoz, az ingyenes II. Húsvéti Bárányfesztiválra csábítanak minden kedves látogatót.

A rendezvényen felsorakoztatják a legjobb bárányhúsból készült hazai és nemzetközi ételeket, mindezt megfűszerezve minőségi kézműves termékekkel és egyéb húsvéti fogásokkal. A hagyományőrzés mellett fontosnak tartják a gasztronómia újabb, modernebb irányzatainak megjelenését is. Az új trendeket követő éttermek, vendéglátósok is kreatív fogásokkal rukkolnak elő. Gondoljuk együtt újra, mi kerülhet még napjainkban a húsvéti asztalra!

A gasztronómiai élményeken túl a gyermekek ingyenes kézműves foglalkozásokon vehetnek részt mind a három nap során. A színpadon folyamatos programokkal és népi játékokkal szórakoztatják a közönséget. 2015. április 5-én, azaz Húsvét Vasárnap a főzőversenyen a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség „Arany Bárány díjjal” jutalmazza a legjobb bárányból készült fogás elkészítőjét. A múlt hagyományait felidézvén klasszikus húsvéti mulatsággal várják az egész családot.

A legkisebbek örömére egy nyuszi és bárány simogatót is felépítenek.
A hétfői napon a Magyar Mezőgazdasági Múzeum kerengőjében várják a gyermekeket egy egész napos ingyenes tojásfestésre, hagyományőrző húsvéti játékokra, locsolkodásra, és kézműves programokra.

Leányok és Legények, kik piros tojásról regéltek!
A Bárányfeszt csapata most próbát állít elétek:
Sonka és csoki nyuszi ne tompítsa agyatok,
Legjobb rímeitekből locsolóverset faragjatok!
Vicces, népi, pajzán vagy aranyos,
tök mindegy csak ne legyen fapados.
Zöld erdő helyett Városliget,
színpadunkon a hírnév a tiéd lehet.
Nosza ragadjatok papírt s tollat
és alkossátok meg a legjobbat,
hogy a zalakarosi wellness kupon
a tarisznyátokba belehulljon!
Jelentkezésed küldd el e-mailben,
a többit megtudod válaszlevélben!