Három nap múlva kezdődik a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

Négy ország progresszív színházi előadásai és legjobb együttesei, strand és buli az ország legsokszínűbb fesztiválján.

Csütörtökön kezdődik a Dunakanyar legnagyobb fesztiválja, a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó. A július 5–8. között a váci Duna-parton megrendezett fesztivál egy olyan közönségnek nyújt alternatívát, akik olcsón, meghitt hangulatban, festői helyszínen, laza fröccsök mellett élveznék a legnagyobb hazai együttesek koncertjeit, négy ország színházi előadásait, a Duna, valamint a váci strand nyújtotta fürdőzési lehetőségeket.

Alig félórára Budapesttől csodálatos környezetben, közvetlenül a vízparton különlegesen sokoldalú fesztivál várja nyári fesztiválok rajongóit. A VéNégy fesztiválon a kultúra és kikapcsolódás egyformán fontos szerepet kap.

Délutánonként a két színpadon, illetve az utcaszínházi előadásokon ukrán, cseh, lengyel, szlovák és magyar társulatok színházi előadásai mutatkoznak be, többek között Shakespeare, Csehov és kortárs szerzők műveinek progresszív rendezéseivel. De látható lesz az idei Margó Fesztiválon sikerrel bemutatkozó Klasszik Lasszóa Balahlouisiana zenekar tagjaival, Kemény Zsófival és Vitáris Ivánnal, Eke Angéla és Nagy Dóra bábszínháza, a Nylon Group, valamint a Zadam társulat némafilmek világát idéző improvizációs előadása is. A színház után minőségi zenével és bulival kapcsolódhat ki a közönség: a színházi előadásokra megváltott jegyekkel az aznap esti koncertek is ingyenesen látogathatóak.

A legnagyobb hazai együttesek, a Belga, a Punnany Massif, a Tankcsapda, a Supernem, Péterfy Bori és a Love Band, a Vad Fruttik, a Kiscsillag, a Quimby és még sokan mások mellett olyan csapatok lépnek fel a környező országokból, akik hazájukban már ismertek, és talán hamarosan egész Európát meghódítják. Érdemes tehát időben meghallgatni a szlovák Bad Karma Boys, a lengyel Lily Hates Roses, vagy a cseh I Love You Honey Bunny zenéjét.

A látogatók napközben a Duna partján, vagy a fesztiváltól pár száz méterre található strandon hűsölhetnek, hiszen a kempingjegy mellé strandbelépő is jár. Így a VéNégy az a fesztivál, amelynek saját medencéje van.
A VéNégy szervezői az alacsony jegyárakkal a fiatalokra is gondoltak, sőt a kempingjegy ára a vendéglátóhelyeken lefogyasztható lesz.
Teljes program és jegyek itt.