Augusztus 2-án indul a 7. Paloznaki Jazzpiknik!

Jazz, bor, buli, Balaton.

Csütörtökön a csillagok alatt, Jamie Cullum lendületes zongorajátékával indul a 7. Paloznaki Jazzpiknik. Aki a nyár leghangulatosabb fesztiválját keresi, évek óta Paloznakon találja magát, ahol a fűben ülős, napsütéses délutáni koncertektől a klubhangulaton át a „nagykoncert” élményig minden megvan, csak éppen közben ki sem kell mozdulnunk az apró, de annál színesebb balatoni faluból.

2018-ban itt az idő, hogy egy karnyújtásnyira a vízparttól együtt hullámozzunk  Jamie Cullum hol őrült, hol elringató zongorajátékára, elkalandozzunk a funky, a swing és a hiphop világába a hihetetlenül energikus Electro Deluxe-szal, vagy táncoljunk a Kraak & Smaak electro-funk slágereire. Itt lesz egy igazi jazz és soul klasszikus, a Grammy-díjas SOUL II SOUL ft Jazzie B & Caron Wheeler csapata, és a Geszti+Jazz+Az+Lányok is egyedi felállással, különleges produkcióval.

3 nap, 20+ zenei produkció, jazz, bor, buli, Balaton. 2018-ban is irány Paloznak!
„A jó közönség elég művelt és kicsit spicces” – mondta Geszti Péter utalva arra, hogy a Balaton mellett fellépőként és közönségként is mindig nagy élmény egy koncerten résztvenni.  „A piknik szombatjára fúvós szekcióval egészülünk ki, és több, máshol nem játszott dallal is készülünk. Lesz egy meglepetésünk is, eljátsszuk az egyik bossa-novánkat, amit nagyon szeretek. És itt lesznek a „lányok” is: Váczi Eszter, Behumi Dóri és Kozma Orsi” – mesélte Geszti Péter a koncertről.

Fábián Juli szerepe mindig is fontos volt a piknik életében, Juli része volt és marad a fesztiválnak, az első teltházas koncertet ő adta. Idén a szervezők koncerttel és színpaddal is emlékeznek az énekesnőre, aki sajnos már nem lehet köztünk. a nagykoncerten közreműködnek: Zoohacker & Random Trip Allstars feat. Tóth Vera, John Whitfield (USA), MC Kemon, Carl Avory (UK).

A Jazzpiknik magyar fellépői idén is a hazai jazz élvonalát képviselik, fiatal tehetségekkel kiegészülve. Csütörtökön a Jamie Cullum nagykoncert előtt fellép a Radics Gigi és a Finucci Bros Quartet, akik Beyonce dalokat hoznak jazzesebb, swingesebb köntösben. Quincy Jones nemrég Radics Gigit a világ 10 legjobb énekesnője közé sorolta – Paloznakon is biztosan varázsolni fog.  Jamie Cullum után pedig a Nagyon Balaton támogatásával DJ Maestro lép majd színpadra egészen hajnali 1-ig, érdemes lesz tehát egész estére tervezni. A három nap folyamán itt lesz a Barabás Lőric Live Act, a Soul Surge, a Muck Éva trio, Malek Andrea, az Indigó, a Várallyay Petra trió, a Pankastic, Ruby Harlem, Tandi Flóra és zenekara Sinha Róberttel, Antonia Vai, a Shaibo, a The Devil’s Trade, a Retrouge is.

A Tájház udvarán helyet kapó Fábián Juli Színpadon klubhangulatra és erős hazai zenei felhozatalra lehet számítani. A Taittinger Jazz és Pezsgőbár színpadon a mediterrán jazzé a főszerep, míg a Sáfránkert Vendéglő előtti Audi Stage-en jazzformációk és DJ-k adják a hangulatos aláfestést.
És persze marad a vidéki hangulat, a legjobb balatonfüredi és csopaki borok, díszletnek pedig a Balaton közelsége, a szőlősorok, a kis utcácskák és a fehérre meszelt, Balaton-felvidéki házak.

A Jazzpiknik házigazdája a Homola Pincészet és a Sáfránkert Vendéglő, de a piknik nem piknik további hozzávalók nélkül! A piknikhangulatot piknikkosarak, behűtött borok és plédek teszik teljessé. A fesztivál borkínálatának alapját a házigazda Homola Pincészet borai adják, emellett kaphatók lesznek a környékbeli  pincészetek válogatott borai is. A gasztronómiai kínálat összeállításában a Food Truck Catering nyújtott segítséget. Jön a Pola Pola, a Céltorony BBQ, az á table!, a Cupákos, a Lilipop Cukrászda, a Waffel Land, a Paneer, a Meat & Sauce, a Kanálgép, a környékről pedig itt lesz többek között a Tekeresvölgyi Sajtműhely és az Arácsi Cukrászda.
A Jazzpiknik a VeszprémFesttel koprodukcióban kerül megrendezésre, rendező partner a Paloznaki Önkormányzat. A program a Mol Nagyon Balaton programsorozat része.
Idén is lehet majd TukTukokkal közlekedni a helyszínek között, a kis motorok már a fesztivál védjegyévé váltak. Délutánonként  interaktív gyerekprogramokkal várják a kicsiket!
Mivel Paloznak egy kis falu, így szállásokat a környékbeli településeken érdemes nézni. A szervezők a programok előtt és után piknikbuszokat indítanak Balatonfüred és Alsóörs-Balatonalmádi-Balatonkenese irányába, de Veszprémbe is könnyen el lehet jutni taxival.

A Paloznaki Jazzpiknik minden évben több fontos ügyet is támogat, legyen az Paloznak Önkormányzata vagy a tehetséges gyermekek továbbképzése. Idén a piknik a Bátor Tábor mellé állt, hogy egy közös Instagram kampányon keresztül járuljon hozzá a táboroztatáshoz és a mosolyt fakasztó élményekhez. A fesztiválon készült, #piknikmosoly hashtaggel feltöltött képek mindegyike után a rendezvény 50 forinttal támogatja a Bátor Tábor ügyét. Vidd az üzenetet, segítsünk együtt!