Rangos nemzetközi díjat nyert A szerelem egyenlete

Az Álomgyár Kiadó nyári sikerkönyve, A szerelem egyenlete elnyerte a világviszonylatban legismertebb és legrangosabb könyves oldal, a Goodreads.com első díját romantikus kategóriában.

Komoly elismerés, hogy Helen Hoang első regénye olyan írók könyvei mellett nyerhetett, mint Stephen King vagy Jojo Moyes. A szerelem egyenletéről már megjelenése előtt az év legjobban várt romantikus regényeként beszéltek a könyves magazinok, és megjelenése után sem okozott csalódást, hatalmas sikert aratott világszerte. A magyar olvasók is imádták az Asperger-szindrómás lány szerelmes történetét.

A könyv főszereplője Stella Lane, aki szerint a világot a matematika tartja össze. Jóval többet keres, mint amennyit el tud költeni, és jóval kevesebb tapasztalata van a férfiakkal, mint egy átlagos harmincéves nőnek.
A bökkenő, hogy Stella Asperger-szindromával él, és a nyelves csókról az jut eszébe, ahogy az apró halak a cápák fogait tisztogatják.
Eldönti, hogy gyakorolni akar, ezért felbérel egy eszkortfiút. A félig vietnami, félig svéd, jóképű Michael Phant beleegyezik, hogy segít tartani az ütemtervet, az előjátéktól egészen a Káma Szútra bonyolultabb lapjaiig. Stella idővel kifejezetten vágyik Michael csókjaira, és a férfi sem közömbös már iránta.
Erotikában gazdag a mű, de a szerző megtalálta az arany középutat, azt a mennyiséget, amelyre a történetnek szüksége volt, és egyáltalán nem esett túlzásokba. A főszereplők személyisége nagyszerűen kialakított, és bár az olvasó hétköznapinak érzi őket, mégsem azok.

“Világrengető sztori, amit remélem, egyszer meg is filmesítenek... “
(Könyvmánia Blog)

“...könnyen olvasható, érzelmekkel teli történetet találtam a mű lapjain.”
(Édes kis könyvkritikák Blog)