Jön a Hungarikum Ügynökség uram-bátyám vetélkedője

A Borkóstolással egybekötött tehetséggondozás c. részvételi színházi előadás a MU Színházban 2019. január 25-én és 26-án.

Álljunk meg egy pillanatra és nézzünk mélyen magunkba! Legyünk teljesen őszinték: kedveljük-e azokat a megmérettetéseket, amelyeken a rátermettség helyett a szimpátia, esetleg a rokoni- vagy érdekkapcsolatok döntenek? Amikor a lelkiismeretet legyőzi a lábszagú lustaság, a politikai korrektséget pedig a zsíros cinizmus és a felsőgomb-kigombolás?

Amennyiben igennel válaszolt a fenti kérdésekre, abban az esetben jó hírrel szolgálhatunk önnek: a Hungarikum Ügynökség 2019-ben is megrendezi háromfordulós, hungarikum-ismereti vetélkedőjét, amelynek nem kisebb a tétje, mint hogy ki nyeri el a Hungarikum Ügynökség Lovagkeresztje elismerést. A vendégeknek ügyességi és kvíz feladatok során kell bizonyítaniuk rátermettségüket. A programot díjátadó gála zárja.

A Borkóstolással egybekötött tehetséggondozás c. részvételi színházi előadás a MU Színházban 2019. január 25-én és 26-án lehetőséget ad a nézőknek arra, hogy maguk is részesei legyenek egy hungarikum-ismereti vetélkedőnek, hogy kiderüljön, mit is jelentenek számukra a hungarikumok, milyen a viszonyuk ezekhez a nemzeti értékekhez. Az este folyamán arra is fény derül, hogyan működnek egy olyan rendszerben, amit a hanyagság és a mutyi, az uram-bátyám viszony működtet, vagyis maga a Hungarikum Ügynökség. Itt valóban nem számít sem a lexikális tudás, sem a tehetség. Azoknak lejt a pálya vagy éppen áll a zászló, akik a legnagyobb ügyeskedők, akik leginkább idomulnak ehhez a rendszerhez. 
Jöjjenek el és tegyék próbára magukat!
MU Színház – Kelemen Kristóf – Pálinkás Bence György – Regényi Júlia – Tarr Judit: Borkóstolással egybekötött tehetséggondozás
2019. január 25-26. 20:00, MU Színház (1117 Budapest, Kőrösy József utca 17.)
Jegyvásárlás itt.

Alkotók: Kelemen Kristóf, Pálinkás Bence György, Regényi Júlia, Tarr Judit
Operatőr: Vincze Alina
Fotó: Csányi Krisztina
Technikai vezető: Payer Ferenc
Koncepció: Kelemen Kristóf, Pálinkás Bence György
Külön köszönet: Böröcz Judit, Dorogman Hédi
A MU Színház Közhasznú Nonprofit Kft. produkciója.
Az előadás létrehozását támogatta a Nemzeti Kulturális Alap.
Az előadás tervezett időtartama 90 perc
Az előadást 14 éves kortól ajánljuk.
Az előadást magyar nyelven játsszuk, de biztatunk minden magyar embert, hogy hozzon magával még egy külföldit.