Kínai bűnfilmmel folytatódik a Cinema Niche

A különleges vetítéssorozat következő etapjában Jia Zhangke A Touch of Sin (Egy kis bűn) című filmjét láthatják a hardcore filmrajongók február 3-án és 4-én este a Bem moziban.

A kortárs kínai film egyik legfontosabb alkotójának társadalomkritikus, markánsan egyedi hangvételű műve 2013-ban elnyerte Cannes-ban a legjobb forgatókönyv díját.

A Touch of Sin
Jia Zhangke filmjében a kínai társadalom keresztmetszetét szövi egybe az ország négy sarkából (és négy bűnügyi hírből) kiindulva. Filmje egy hátborzongató nyomozás a kínai gazdasági csoda sötét oldaláról és annak brutális hatásáról a hierarchia alján élőkre. Egy olyan világról szól, ahol a kisemmizetteknek nincs más választása, mint erővel ellenszegülni az elnyomásnak.
- két este is látható egymás után
- magyar felirattal
- minden jegy mellé jár a filmhez kapcsolódó meglepetés kiadvány     

Jia Zhangke
A társadalmi ranglétrán belüli óriási különbségek és a tradíciókból kinövő féktelen fejlődés gerjesztette feszültségek világának, röviden a modern Kínának az egyik legelismertebb mesélője Jia Zhangke. Cannes-i és velencei fesztiválkedvenc filmjeit (Csendélet, Ősi folyók) legtöbbször egyéni esztétikai minőségükért és a periférián élők beható ismeretéért szokták dicsérni, az A Touch of Sin (Egy kis bűn) ennek a bámulatos életműnek az egyik legsokrétűbb munkája, ami megkívánta, hogy eredeti kópián lehessen látni Budapesten is.
"Én nem az erőszakról csináltam filmet, hanem arról a társadalmi környezetről, amelyből az fakad." Jia Zhangke (2013. Electric Sheep Magazin)

2019. február 3. vasárnap 19:30, és február 4. hétfő 20:30
Bem mozi
Jegy: 1500.- / helyszínen és online: buytickets.at/bemmozi

Mi az a Niche?
A Niche (nís) egy rendszeres időközönként jelentkező vetítéssorozat, ahol itthoni mozikban be nem mutatott filmeket lehet megnézni nagyvásznon, magyar felirattal. Célunk egy filmszerető közösség kialakítása, akiknek folyamatosan gyűjthetjük a fesztiválokon látott izgalmas kortárs filmeket, megkerülhetetlen nagymesterek és egyéni látásmóddal rendelkező új alkotók munkáit egyaránt. Segítünk az óriási zajban felhívni a figyelmet azokra a filmekre, amiket kár volna kihagyni bárkinek, akit érdekel ennek a művészeti ágnak a fejlődése vagy csak szeret különleges és emlékezetes filmeket nézni. 

A Cinema Niche a közösségi oldalakon / Itt az aktuális saját vetítések információin kívül ajánlókat is lehet majd találni más, a mozikban látható különleges filmekről:
A Cinema Niche az NKA támogatásával valósul meg.
Vizuális arculat: de_form stúdió.