Hangoskodjunk a városban a Kórusok Téli Éjszakáján

Te is adj hangot a térnek és a télnek!

2019. február 9-én második alkalommal rendezik meg a nagysikerű nyárindító fesztivál téli változatát, a Kórusok Téli Éjszakáját a budapesti MagNet Közösségi Házban, melyet Göttinger Pál, az Oscar-shortlistes magyar rövidfilm, a Tóth Barnabás rendezte Susotázs főszereplője is jó szívvel ajánl mindenkinek.

Az Andrássy úti patinás épület mágnesként vonzza magához a kóruszenét és az a capella hangok kedvelőit ezen a februári hétvégén. A meghívásos kórusfesztiválon a MagNet Közösségi Házban 6 koncertteremben, 35 koncerten közel 200 torokból csendül fel majd az ének ezen az egész estés kulturális eseményen. A program részét képezi a közös daltanulás épp úgy, ahogyan a nyári Kórusok Éjszakájának egyik elmaradhatatlan és közkedvelt elemének számító záródal-éneklés is, amely a téli programnak is a záró akkordja lesz. Ennek keretében a közönség egy külön erre az alkalomra írt, hivatalos záródalt énekelhet el a fellépő kórusok tagjaival közösen.

A hagyományokhoz híven az Éneklő utcával vezetik be a vendégeket a MagNet Közösségi Ház belső udvarán át a koncerttermekbe február 9-én 18 órakor – így nyitva meg a II. Kórusok Téli Éjszakáját.  A közönség bátran válogathat a sokszínű zenei svédasztal által kínált programból – belehallgathat hazai, nemzetközi, gyermek és felnőtt kamarakórusok műsorába egyaránt. Az este folyamán fellép többek között az Amagnus Énekegyüttes, a Contrapunto kamarakórus, a Dalinda, a Voice drops, a kecskeméti Kodály Nemzetközi Kamarakórus, a Pax et Bonum Kamarakórus és a Csicsergők gyermekkar is. A fesztivált a mára már hagyományossá vált közös éneklés zárja 22 órakor, ahol a fellépő kórusok és a közönség együtt adnak hangot a térnek és a télnek.

A műfajilag és összetételben is igen vegyes kóruskavalkád hangot ad a télnek és a térnek, mert ahogyan Grisnik Petra színésznő és Göttinger Pál, az Oscar-shortlistes magyar rövidfilm, a Tóth Barnabás rendezte Susotázs főszereplője is elmondja a fesztivál beharangozó videójában, két jó dolog biztosan van a télben, és ezek közül az egyik, az ilyen típusú hangoskodás a városban, mint amilyen a Kórusok Téli Éjszakája is.
Kórusban énekelni nemcsak jó érzéssel tölti el azokat, akik művelik ezt, de roppant hasznos is, hiszen ha egymásra figyelve, közösen alkotunk, az minden esetben összeköt, és nem szétválaszt bennünket, így pedig jobb és szebb lehet a világ – vallják a fesztivál szervező Csíkszerda Egyesület önkéntesei, akik maguk is valamennyien gyakorló kórustagok.
A Kórusok Téli Éjszakájának teljes programja és záródala is letölthető a fesztivál honlapjáról.