A Hónap Borásza: Borbély Tamás / "Az év agrárembere Fiatal gazda kategóriában 2018”

Megérkeztek a magnum palackba zárt Tündérek a Borhálóba!

Áprilisban a Hónap Borásza a badacsonyi borvidék ismert és elismert bortermelője, Borbély Tamás. A Borbély Családi Pincészet második generációs borásza 1981-ben született, amikor a szülők tavasszal újratelepítették a nászajándékba kapott első szőlőültetvényüket. A szőlő-és borkultúra tisztelete, szeretete születésétől fogva körülölelte, együtt cseperedett a birtokkal.

Jelenleg 23 ha szőlőültetvényen irányítja a munkálatokat, a borvidékre jellemző kiváló szőlőfajtákkal dolgozik a  tanúhegyek értékes dűlőin. Fiatal, lendületes borászként sok újítást visz a pincészet életébe. A modern és a tradicionális technológiák segítségével készíti borait a frissebb, könnyedebb stílustól a tartalmas, minerális ízvilágig. Munkásságát fémjelzik az elmúlt években elért hazai és nemzetközi borversenyek sikerei.

Tamás az ágazat és a borvidék népszerűsítését is kiemelt feladatának tekinti. Ez utóbbival járó tisztségeit, szerepvállalásait felsorolni is nehéz, hegyközségi vonalon végzett munkák, a szervezet elnöki feladatai, borút- és turisztikai egyesületi, továbbá borlovagrendi, borakadémiai tagsággal járó tevékenységek, a borfogyasztást, borvidéket népszerűsítő munkák helyben és országos szinten egyaránt jellemzik mindennapjait.

2018-ban hetedszer jelölték „Az Év Bortermelője” megtisztelő címre, valamint szülővárosától, 2018 év Tapolca Város Borásza címet kapta.

Borok a Hónap Borászától.

Borbély Tündérfi 2018 1,5L

Kizárólagos, a Borháló és Borbély Tamás által megkomponált, exkluzív tétel, mellyel a badacsonyi borvidék egyedülálló zamatát, ásványosságát, mindentől elkülönülő eleganciáját kívánjuk megmutatni a Kéknyelű és az Olaszrizling fajtákon keresztül. A finom hordóhasználat sűrű szövésűvé, komplex élménnyé varázsolja ezt az egyedi bort.

Borbély Tündérleány 2018 1,5L - Új! Kizárólag a Borhálóban

A Tündérfi párja, egy könnyed, elbűvölő bortündér. Egy fantasztikusan üde, lenyűgözően izgalmas illatos fehérbor házasítás elegáns, minerális, a szokásosnál olajosabb textúrával, gazdagabb testtel.  Egyedi, a magyar piacon is különleges, egyedülálló házasítás a frissesség jegyében.

Borbély Muscat Ottonel "Gabriella" 2018 0,75L

A ház asszonyának legkedvesebb bora. A muskotály szőlőre jellemző parfümös illatú és fűszeres zamatú, diszkrét savtartalmú bor.

Borbély Tomaj Cuvée 2018 0,75L

A Rózsakő lendületességét, a Kéknyelű ásványosságát és az Olaszrizling könnyed finomságát a tartályos érlelés frissessége teszi igazi egyéniséggé!    

Borbély Rózsakő 2017 0,75 L

Virágos fűszerességét, finom savait a bazalt ásványossága mélyíti el, és a tölgyfahordós érlelés teszi igazán elegáns borrá.     

Borbély Kéknyelű 2016 0,75L - Badacsonytomaj város bora

A vulkáni talajnak köszönhetően egyedi minerális karakter, élénk savak, nemes harmónia jellemzi a 6 hónapig fahordóban érlelt nagy bort. Palackozás után további egy évig érlelték palackban.