Megújult az adyligeti park! Családi nappal egybekötött parkátadó ünnepség

Április 13-án, szombaton, 9 és 13 óra között ingyenes programokkal várják a családokat a megújult adyligeti parkban.

Az érdeklődők részt vehetnek egy környezettudatos öko-design kiállításon, továbbá kézműves foglalkozáson, amelyet a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Népi Iparművészeti Múzeum közreműködésével rendeznek meg.

A családi nap keretében számos gyermekprogram lesz, készülnek számukra tanösvényi sétával, ahol madárismereti előadásokkal és játékokkal gazdagodhatnak, valamint érkezik hozzájuk a Kolompos Együttes egy koncerttel. A program zárásaként délben fellép a Bab Társulat a Három Kívánság című előadásukkal.

A II. Kerületi Önkormányzat beruházásában, a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ város rehabilitációs pályázati támogatásának felhasználásával, összesen mintegy 400 millió forintos projekt keretében teljeskörűen megújult a kiemelkedő természeti adottságokkal rendelkező adyligeti park. A fejlesztés olyan funkciókkal gazdagította a parkot, amelyek hagyják érvényesülni és egyúttal erősítik természeti karakterét, ugyanakkor sokféle aktív rekreációs lehetőséget rejtő, közösségi együttlétre alkalmas teret hozott létre.

A park legfőbb értéke a békés, természetes környezet.

A jól kiépített infrastruktúra mellett leginkább az aktív pihenést segítő és közösségépítő funkciók hiányoztak a parkból: több generációs játszótér, sokféle sportolási lehetőség és közösségi terek. Az egyik vezérlőelv a tervezés során az volt, hogy a fenti funkciók kialakítása mellett megmaradjon a természetes, intim, nyugodt környezet az adyligetiek számára. Az új park (játszótér, sportpálya, közösségi tér) átadására április 13-án kerül sor egy családi nap keretében, ahová az Önkormányzat gazdag programmal vár minden érdeklődőt.

Program:

  9.30: Környezettudatos öko-design bemutató

  9.45: MME - Madárbarát séta a tanösvényen, madárismereti előadás és játék

10.15:  Kolompos Együttes - koncert

11.00:  Ünnepélyes megnyitó – Dr. Láng Zsolt polgármester

11.15:  Szász Kitti freestyle labdarúgó világbajnok bemutatója

11.30:  Utánpótlás labdarúgó-mérkőzés a sportpályán

11.45:  Környezettudatos öko-design bemutató

12.00:  Bab Társulat óriásbábos előadása

Környezettudatos öko-design kiállítás és kézműves foglalkozások a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Népi Iparművészeti Múzeum közreműködésével.

A belépés díjtalan!

Minden érdeklődőt szeretettel vár a II. Kerületi Önkormányzat!