Áprilisban itt a Nagy Táncválasztó

A budapesti székhelyű Magyar Táncművészeti Egyetem mellett öt vidéki nagyváros – Debrecen, Győr, Kecskemét, Pécs és Szeged – csatlakozott a 2019. április 28-án, vasárnap zajló Nagy Táncválasztó eseményhez.

A „Válaszd a táncot! Válassz egy táncot!” szlogennel meghirdetett programot a Tánc Világnapja alkalmából a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Táncpedagógusok Országos Szövetsége közösen hívta életre.

A Nagy Táncválasztón ingyenes workshopok, nyilvános táncórák és közel száz amatőr tánciskola, táncműhely és táncpedagógus várja a gyerekeket, hozzátartozóit és családtagjait, akik előzetes regisztráció alapján megismerhetik és ki is próbálhatják a különféle táncstílusokat.

A Nagy Táncválasztó szervezőinek legfontosabb célja, hogy az ingyenes táncórákkal elérhetővé tegye a gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályok számára a választás lehetőségét. A táncműfajok megismertetésen túl a szervezők törekvése a tánc és a mozgás széles körben történő népszerűsítése, hogy minél többen a táncban találhassák meg a szabadidő örömteli eltöltésének módját, az egészséges életmódhoz, a tudatos mozgáshoz és a közösségi élményhez vezető utat maguk számára. Hiszen a táncmindenkinek elérhető, nem csak azért fontos, mert fejleszti az emberi testet, az izomzatot, hanemolyan örömforrás is, amely felszabadítja és gazdagítja a személyiséget.

A Nagy Táncválasztón az érdeklődők képzett táncpedagógusok vezetésével 30 perces tematikus órákon vehetnek részt, emellett a különböző helyszíneken számos érdekes program – táncfilmvetítés, táncbemutató, kiállítás, kerekasztal-beszélgetés – várja a látogatókat.

Az események Budapesten és a vidéki helyszíneken ingyenesek. A táncórákon történő részvétel regisztrációhoz kötött.