Zenészek Éjszakáján ünneplik a magyar beat hőskorát

Napjaink legnépszerűbb és legismertebb beat, rock and roll és jazz zenészei lépnek színpadra április 25-én csütörtökön Budapest ikonikus szórakozóhelyén, a Metro Klubban.

A magyar beat hőskorát ünneplik majd április 25-én 19 órai kezdettel a február elején Metro Club Theatre néven újranyitott Metro Klubban. A szórakozóhely az 1960-as években vált ismertté a magyar beat fellegváraként, így méltó helyszíne lesz az eseménynek, ahol a könnyűzenei irányzat legismertebb magyar képviselőivel elevenítik fel az elmúlt évtizedek sikertörténetét.

Az eseményen fellép Iván Szandra, aki a világ egyik leghíresebb jazz iskolájában, a bostoni Berklee College-ben sajátította el a zene alapjait. A nemzetközileg is elismert zongorista, énekes, zeneszerző korábban Japánban, az Egyesült Államokban, Olaszországban, Lengyelországban és Angliában is levette a lábáról a közönséget. Iván Szandra zenekara, a Ruby Harlem a Dal című TV-műsor élmezőnyében végzett, a közelmúltban pedig Fonogram-díjat nyert a Legjobb Szórakoztatózenei album kategóriájában. A Ruby Harlem május 10-én épp a Metro Klubban ünnepeli majd második születésnapját.

Ott lesz a Zenekarok Éjszakáján a The Shades együttes, amely az 1950-es, ’60-as évek gitár, rock and roll és beat zenéjét játssza, a rendezvényen pedig a Metro Klub hajdani legendás éveit idézik fel.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje és Pro Urbe díjjal kitüntetett Török Ádám szólóban szerepel majd az este. A magyar rock ikonikus alakja több mint fél évszázada meghatározó alakja a jazznek, fuvolistaként a világ tíz legjobb zenésze között tartják számon.

RockMilady a fiatalokat képviseli majd a bulin. A győri születésű hölgy kitűnően gitározik és énekel. Példaképei Jimi Hendrix, Jimmy Page, Brian May, a magyarok közül pedig Deák Bill Gyula és Tátrai Tibor. A Zenekarok Éjszakáján az érdeklődők többek közt hallhatják majd saját dalai közül a Csak a csend felel és a Sziklákat görgetek című nagy sikerű slágereket is.

A Metro Club Theatre minden hétvégén a luxus varázsával átitatott környezetben, nyugati színvonalú hang- és fénytechnikával, kifogástalan kiszolgálással, mennyei italokkal, igazi ínyenc bistro food falatokkal és hatalmas tánctérrel várja a vendégeket.

További részletek az eseményről a Facebookon érhetők el.