Jövőre Veletek, ugyanitt - bezárt a Generali Gyerek Sziget

Vasárnap este bezárt Miki Mókatára, azaz vége a négy hétvégén át tartó ingyenes gyerekzsúrnak a Hajógyári-szigeten.

Rengeteg ingyenes programmal, koncerttel, cirkuszi látványossággal, kézműves műhelyekkel, állatsimogatóval és sportprogrammal várták a lurkókat a szervezők, ami az idén is nagy népszerűségnek örvendett.

A Generali Gyerek Sziget mára az ország leghosszabb és programkínálatát, annak műfaját tekintve a legösszetettebb családi eseménysorozata, aminek megvalósulása a szponzorok jelenlétének köszönhető, hiszen a kezdetektől fogva ingyenes. A négy hétvégén összesen majd 130 ezren táncoltak, okosodtak, szórakoztak, alkottak, vettek részt időutazáson - azaz tobzódtak a jobbnál - jobb programokban.

„Arra törekszünk, hogy az adott műfaj - zene, színház, bábszínház, képzőművészeti alkotás - legnívósabb képviselőit hozzuk el a látogatóinknak. A neveléssel, oktatással, fejlesztéssel foglalkozó szakmai szervezetek, egyesületek esetében is olyanok mutatják meg magukat, akik minden szempontból kiemelkedőek a maguk szakterületén” – mondja Vidó Andrea projektvezető.

A rendezvény mára már szerves része a budapesti nyárnak, kicsik és nagyok lazítanak a tanév végén és itt melegítenek be a vakációra, így a Hajógyári-szigeten a jövő évi június is a gyerekeké lesz, addig pedig érdemes a rendezvény FB oldalát követni.