Volt egyszer egy Ifipark koncerten az EDDA Művek 2019. július 12-én

Az EDDA Művek még ma is Magyarország egyik leghíresebb rockegyüttese.

Az együttes magva 1973-ban alakult, ekkor még Griff néven, majd 1974-től folytatták, már, mint EDDA. A tagok főként a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem hallgatói közül kerülnek ki. 1974 szeptemberében Pataky Attila lett a zenekar énekese. 1977-ben került csatlakozott a csapathoz Slamovits István, akinek a zenéje meghatározta a zenekar hangzásvilágát. A klasszikus „bakancsos” felállás 1978 szeptemberére állt össze, amikor Zselencz László is a zenekar tagja lett. 1978-1979-ben az EDDA, Attila szervező készségének köszönhetően, olyan zenekarok előtt lépett fel, mint a Piramis, az Omega és a P. Mobil.

A zenekar számos koncertet adott a korábbi Budai Ifjúsági Parkban, többek között itt tartották első önálló budapesti koncertjüket 1979-ben. 1980-ban jelent meg a zenekar első nagylemeze, illetve ebben az évben szerzett országos ismeretséget az együttes, ekkortól már EDDA Művek néven. A zenekar ezt az évet tekinti hivatalos pályafutása kezdetének. A zenekar nevében a „művek” szó azt szimbolizálja, hogy az együttes Miskolcon, egy tipikus északkelet-magyarországi iparvárosban – az „acélvárosban” – kezdte pályafutását.

Az EDDA a lemezeladást nézve is Magyarország egyik legsikeresebb rockcsapata lett. Szinte valamennyi lemezük "bearanyozódott", és ők voltak az elsők, akiknek vidéki együttesként sikerült megtörniük a fővárosi zenekarok egyeduralmát.

A Volt egyszer egy Ifipark koncerten fellép:

Pataky Attila

Alapi István

Gömöry Zsolt

Kicska László

Hetényi Zoltán