Zárul a legdrágább francia sorozat

Utolsó évadához érkezett a valaha volt legdrágább Franciaországban gyártott filmsorozat, a Versailles.

A sorozat a fényűző Versailles-i palota megépüléséről és annak uralkodójáról, a hatalomszerető, megalomániás és hedonista XIV. Lajosról beszél. A harmadik évadban a Napkirály hatékonyan véget vet a Hollandia elleni harcoknak, sikerén felbuzdulva pedig tovább tervez: vajon hogyan tudná egész Európát az uralma alá vonni? Ezen ambícióját úgy tűnik, semmi és senki nem képes letörni. Az álmoknak azonban ára van. A harag és a düh egyre inkább gyűlik az emberekben, akik nem akarnak a király extravagáns ötletei miatt többet adózni. A forradalom már közeleg, Versailles nem biztonságos, a talányok sorát ráadásul egy vasálarcos fogoly is erősíti, és a 28 éves királyra nem tervezett kihívások várnak...

A Versailles a valaha volt legdrágább Franciaországban készített filmsorozat, amelynek teljes költségéből a készítők 12%-ot csak a művészeti/jelmezes megvalósításokra allokáltak. A kosztümökért felelős csapat (varrók, szabók stb.) nagyjából 30 főt tett ki, amelyet a BAFTA-díjas és Oscar-jelölt Madeline Fontaine jelmeztervező vezetett. Elmondása szerint a sorozathoz körülbelül 100 személyes ruházat és 200 tömegkosztüm szükségeltetett, s mindegyik – legyen az női vagy férfi öltözet – elkészítéséhez legalább 10 méter anyagot használtak fel.

A sorozatot David Wolstencroft és Simon Mirren készítette, akiknek köszönhetjük a Kémvadászokat, a Gyilkos elméket vagy a Harmadik műszakot. És noha a szériát a BBC gyártotta (angol forgatókönyvvel, többségében brit alkotókkal és szereplőkkel), a legnépszerűbb francia témájú sorozattá vált!

Versailles - Történelmi dráma 3. évad 10 x 60 perc

Alkotó: David Wolstencroft, Simon Mirren

Szereplők: George Blagden, Alexander Vlahos, Tygh Runyan, Amira Casar, Stuart Bowman

Magyar nyelvű előzetes itt.

A politikai és hatalmi drámasorozat utolsó évadát is a magyar közönség számára az Epic Drama csatorna viszi képernyőre, dupla részekkel, 2019. augusztus 4-től vasárnaponként 21 órától.