Szeptember 7-én jön a 11. Pozsonyi Piknik

Minden eddiginél több színházi és gyerekprogrammal várja az érdeklődőket 2019. szeptember 7-én az immár tizenegyedik Pozsonyi Piknik, Újlipótváros kulturális, összművészeti fesztiválja.

A 11. Pozsonyi Piknikre a XIII. kerületi Újpesti rakparton, valamint a Pozsonyi úton a Jászai Mari tér és a Szent István Park közötti területen kerül sor szeptember 7-én délelőtt 10-től. Ez a szombat a hagyományoknak megfelelően egy élménydús napot kínál az itt lakóknak és az ide látogatóknak, tartalmas kulturális programokkal, különleges élményekkel, érdekes látni- és hallani valókkal, finom étkekkel, jó hangulatban eltöltött baráti beszélgetésekkel. A Pozsonyi Pikniken jelen lesznek Pozsony városának előadó művészei is, akik remek programmal csalogatják majd a vendégeket Pozsonyba. Az egésznapos pikniken a vendégeket budapesti és vidéki színházak, könyvkiadók és iparművészek várják, előadásokkal, dedikálásokkal, bemutatókkal. A résztvevőket a rendezvény három színpadán, a Rakpart- Fidelio és a Tündérkert Gyerkőcszínpadon és kísérő rendezvényein több mint 100 produkció és mintegy 50 órányi program várja.

A Rakpart Nagyszínpad háziasszonya, mint oly sok éve, az idén is Csáki Judit lesz. A színpadon, többek között Kováts Kriszta, a Budapesti Operettszínház, Szent Efrém Férfikar, a Vígszínház, a Pesti Magyar Színház, a József Attila Színház, a Fischer Annie Zeneiskola, a Kifli zenekar és a Roxy stúdió művészei lépnek fel. Itt kerül majd sor a nemzetközi szinten is elismert szlovák népdalénekesek, néptáncművészek és népzenészek, autentikus hagyományőrzők műsorára és a legendás újlipótvárosi énektanár, Sík Olga emléke előtt tisztelgő koncertre - egykori tanítványok - köztük Pitti Katalin és Domahidy László– közreműködésével. A Rakpart Nagyszínpadon kortárs táncszínházi előadásokkal zárul majd a Pozsonyi Piknik, hiszen itt köszönthetjük szombat este a Nemzeti Táncszínház és az idén 20. születésnapját ünneplő, Őze Áron vezette Dunaújvárosi Bartók Táncszínház művészeit.

A Fideilo Színpódium programja az irodalom a kamaraszínházi előadások és a kortárs és klasszikus zenei műfajok kedvelőinek helyszíne. A színpad két műsorvezetője Bősze Ádám és Ozsgyáni Mihály lesz. A produkciók között köszönthetjük a Rózsavölgyi Szalont a Vidám Színpad, a Zeneakadémia, a STETL zenekar, a Gólem Színház, a Játékszín, az Átrium, az ED IS ON, a Staféta, az Önként és Dalolva Társulat művészeit, valamint a Mozsár Műhely előadóit. A Fidelio színpad fővédnöke Jordán Tamás színművész, aki a Piknik szép hagyománya szerint egy általa választott Radnóti verssel köszönti majd a közönséget.

A Radnóti utca és a Rakpart zöldterülete gyerkőc birodalommá változik. Itt várja a gyermekekkel érkező családokat a Tündérkert Gyerkőc színpad, ahol a családok apraja s nagyját a PannKa Közösségi Tér bábos dúdolója, a Ferencvárosi Pinceszínház, a Budaörsi Latinovits Színház, a Pagony, a Holdvilág Kamaraszínház, a Zichy Szín-műhely, a Karinthy Színház, a Jazzformers- és az APNOÉ Zenekar, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zenészei, énekesei, színészei szórakoztatják majd. A Tündérkert meserengeteg interaktív hétpróbás kalandjátékkal, kézműves workshopokkal, Zenebölcső, Napra-Forgó és Iciri-Piciri zenés, bábos játékkal, meseillusztrátorok és muzsikusok dedikálásával várja a publikumot.

A Katona József utca és az Újpesti rakpart sarkán újra megrendezzük a nagysikerű Balkoncertet, egy olyan „szerenádot”, amit az erkélyről adnak Hábetler András és művész társai az utcán sétálóknak. Lesz „színészsimogató”, újra elindul majd a hajós séta Deák Gáborral és nagy örömmel köszönthetjük majd a Pozsonyi Pikniken a 100 éves Bálint gazdát, aki a könyvbemutató beszélgetés után dedikálja új kötetét. Az idén 30. születésnapját ünneplő Láng Téka standjánál, a Piknik örökös háziasszonya és alapítója Rédei Éva és vendégei várják minden órában új dedikálásokkal a közönséget. Itt 17 órakor kezdődik a Láng Téka XXX, a könyvesbolt születésnapjára megjelent kötet kollektív dedikálása.

A közönség nagy örömére a közel 50 színház, 20 könyvkiadó, valamint a kulturális terek standjainál az idén is óriási kedvezménnyel válthatunk bérletet, színházjegyet vagy vásárolhatjuk meg legújabb kedvenc olvasmányunkat. Új programként várja a közönséget az iparművész és design utca, ahol nem csak vásárolhatunk, hanem szemlélői is lehetünk egy-egy alkotás születésének. Az idén sem marad el a látványos tombolahúzás, ahol a tengernyi értékes kulturális program és finomság mellett egy egész hetes Egyiptomba szóló utazást nyerhet a legszerencsésebb látogató.

Természetesen egy egész napos programon nem maradhat senki étel, ital nélkül – a 11. Pozsonyi Pikniken az izgalmas programok mellett gasztronómiai csemegék és a Piknik díjnyertes fesztivál eper bora is várja a látogatókat.

A 11. Pozsonyi Piknik szervezői: Budapest Főváros XIII. kerület Önkormányzata megbízásából a XIII.Kerületi Közszolgáltató Zrt. és a Festum Rendezvényszalon Kft. A programon való részvétel a Budapest Főváros XIII. kerület Önkormányzat jóvoltából díjtalan! A programról folyamatos és részletes tájékoztatást olvashatnak a honlapon.