Szeptember 12-én nyit az új Food Loft az ÁRKÁD-ban

7 étterem és a megújult Kölyökpark várja a látogatókat.

A budapesti ÁRKÁD bevásárlóközpontban nyílt meg az új Food Loft, ahol 7 étterem, az à table!, a Bellozzo, a Burger Market, a Katsa, a padthai wokbar, a Tsuru és a Yolo Bistro várja a vendégeket. A most létrehozott gasztro-tér része egy 200 négyzetméteres terasz is, a családi programokat pedig a Food Loft mellett elhelyezkedő Kölyökpark teszi teljessé.

A Food Loft kialakítása az elmúlt évek egyik legnagyobb változása a budapesti ÁRKÁD életében. A mintegy 5,8 millió eurós beruházás keretében összesen 7 új vendéglátó egység, valamint a Kölyökpark játszóház kap helyet mintegy 2000 négyzetméteren. Így az ÁRKÁD tökéletes alternatívát biztosít azok számára, akik családi, baráti vagy akár üzleti ebédnek vagy vacsorának keresnek helyszínt, illetve egy tartalmas családi programot szeretnének megszervezni.

Az à table!, a Bellozzo, a Burger Market, a Katsa, a padthai wokbar, a Tsuru és a Yolo Bistro megnyitásával mostantól az ÁRKÁD legfelső szintjén olyan trendi, kiváló minőséget biztosító éttermek lesznek elérhetőek, amelyek változatos kínálatot nyújtanak különböző nemzetek konyháiból. A Food Loft nemcsak az ÁRKÁD életében hoz változást, de a környéken élőknek is kiváló alternatíva lesz, ha egy jó minőségű étteremben szeretnének egy üzleti ebédet vagy családi vacsorát szervezni, de nem szeretnének ehhez a belvárosba utazni. A Food Loft kialakításával egy izgalmas, szellősebb gasztro-tér jött létre az ÁRKÁD legfelső szintjén. Mindehhez a terasz megnyitása és a Kölyökpark területének átalakítása mellett szinte a teljes területet át kellett építeni, és ki kellett építeni az éttermek számára szükséges feltételeket, mint például a zsír elszívását, mellékhelyiségeket és mosdókat kellett létrehozni.

Az éttermek összeállításánál mindvégig szempont volt, hogy minél szélesebb választék legyen elérhető a bevásárlóközpontban, és minél több nemzet ízeivel találkozhassanak a látogatók. Ez a gondolat vezérelte az ÁRKÁD-ot akkor is, amikor receptversenyt hirdetett a Facebook oldalán nyáron, amelyre olyan nemzeti ételekkel lehetett nevezni, amelyek megfelelnek valamelyik most nyíló étterem koncepciójának. A beküldött receptek mellett Fördős Zé és Dobó Ági kedvencei, valamint a most nyíló éttermek specialitásai is bekerültek az összeállításba. A receptkönyv bárki számára elérhető itt.

A FoodLoft létrehozása illeszkedik az ÁRKÁD Budapestet üzemeltető ECE azon törekvéseibe, hogy a hozzá tartozó bevásárlóközpontokat úgy fejlesztik, hogy azok megfeleljenek a jövő kihívásainak. Az étteremkínálat bővítése és fejlesztése fontos része ennek a folyamatnak, hiszen nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a bevásárlóközpontok, így az ÁRKÁD is szabadidős és szórakoztató központokká váljanak.