Október 11-én Trainspotting, október 12-én Egy csók és más semmi

Bemutatók a Thália Színházban.

Október 11-én mutatják be a Thália Télikertben a Trainspottingot – Horváth Csaba  rendezésében. Trainspotting: Irvine Welsh azonos című regénye alapján színpadra írta Harry Gibson.
Barátok lehetnének, de a drogosok nem törődnek senki mással. És semmit nem mondanak senkinek semmiről. Lövik magukat, hogy úgy érezzék, halhatatlanok. Mark Renton idegen ágyban tér magához, azt sem tudja, milyen bolygón van egyáltalán, és nehezen érti, miért kéne az életet választania. Négy színész tizenkét pokoli és sokszor mégis meghatóan humoros szerepben.

A regényből 1996-ban azóta kultikussá vált film is készült. Az előadás rendezője Horváth Csaba, játsszák: Bán Bálint, Mózes András, Szabó Erika és Szabó Győző.

Október 12-én mutatják be a Thália Színházban az Egy csók és más semmi című zenés vígjátékot Juronics Tamás rendezésébe

Eisemann Mihály – Halász Imre – Békeffi István: Egy csók és más semmi

Történetünk egy ügyvédi irodában kezdődik, központi figurája a sztárügyvéd, dr. Sáfrány (Vida Péter), akinek egyéb ügyei mellett válóperes kuncsaftjai is megsokasodtak. Mindenkinek valamilyen titka, szeretője vagy egy jó kis pletykája van. Sáfrány mindenhez ért, amiben szerelem van. Ahhoz főleg ért, amiben pénz is van. A szerelmesek, sajnos, nemigen értenek egyikhez sem. Például meddig érdemes várni egy házasságban a nászéjszakára? Hányszor találkozzunk véletlenül, hogy biztos legyen: ez a végzet? És milyen bonyodalmat tud megoldani az ember, aki még baleknak is alkalmatlan? A szerzőt annyira elragadta a fantáziája, hogy törvényszéki aktákban keresett sztorit egy zenés komédiához. Csodálatos színpadi és filmsiker lett belőle. Akik pedig először hallották Eisemann zenéjét, hazavitték magukkal, és tovább adták. Ma is a fülünkben van.

A romantikus, zenés vígjáték szereplői: Mentes Júlia Virginia, Zayzon Zsolt, Vida Péter, Molnár Piroska, Hevesi László, Mórocz Adrienn, Tamási Zoltán, Nagy Viktor, Gubás Gabi, Hunyadkürti István, Udvarias Anna, Tóth Eszter.

Zenei vezető: Dinyés Dániel, Rendező: Juronics Tamás