Liselotte és a május a FÉM Arts & Café színpadán október 22-én

Az igaz szerelem illata vs. kapros dinnyeleves - a független E/Társulat párkapcsolati tragikomédiája.

A nagysikerű Liza, a rókatündér c. film alapját képező színdarabban egy kiugrott ápolónő próbálja 7 randin, így 7 férfin keresztül megtalálni az igaz szerelmet, ami 7 kétségbeesett pár-találási kísérletben csúcsosodik. Az előadás finom éllel közelítve beszél a kibontakozó nőiség és a kapcsolatteremtés nehézségeinek viszonyáról.

Liselotte 35 évesen, 15 évnyi ápolói munkával a háta mögött úgy határoz, hogy megkeresi élete szerelmét. Az eddigi tervek kukába dobásával valami különös és izgalmas felé veszi az irányt – amely felé azonban közel sincs olyan sárga téglásan lerakva a járható út. A nőiségét igazán csak felfedezni kezdő főhős egymás után csöppen a legkevésbé várt szituációkba, míg saját magát is elkezdi megérteni a párkapcsolatok aknamezején. A színdarab Liselotte vergődését, egyben tanulási folyamatát mutatja meg, miközben szól az élhetetlen, romantikus, veszélyes és vonzó férfiakról, az elszalasztott és álmodott lehetőségekről – miközben a kapros dinnyeleves is ott illatozik.

A gimnáziumból már mindenkinek gyereke van, vagy tart valahol... tudod jobb is, hogy nem jöttünk össze, mint más osztályok. Mit mondhattam volna?

Nem, ezért ne érezd rosszul magad. Te egész egyszerűen éltél valakiért. Mind ezt tesszük. És amikor az, akiért éltünk, örökre elmegy, akkor mi visszaérkezünk a startvonalhoz és kezdjük újra az egészet.

Pozsgai Zsolt fergeteges tragikomédiája méltán híres és sikeres színdarab, melyet ezúttal a fiatal, független színészekből álló E/Társulat előadásában élvezhet a közönség. Győri-Nádai Réka 2012-ben állította színpadra első saját színdarabját, amelyben a nőiség kapott központi fókuszt. Alkotóként a rendezőt mindig az emberi lélek, egy karakter belső portréja foglalkoztatja. A Liza és a Rókatündér c. filmet is ihlető művet kétszereplős, kamaraszínházi előadásként állítják színpadra a FÉM színházban.

Liselotte – Tóth Zsuzsi

7 férfi – Károlyi Krisztián

Író: Pozsgai Zsolt

Rendező: Győri-Nádai Réka

2019. október 22. 19.00 – Bemutató

FÉM Arts & Café (1056 Budapest, Váci utca 40.)

Következő előadások: 2019. november 14., december 2., 15.  19:00