Gasztrohegy új évad, Fesztiválosodunk! – Nem HEKK - Október 26-27.

Októberben indul a Gasztrohegy új évada sok-sok hallal: lesz pisztráng, lazackaviár, oroszos vonal, balatoni sushi, fogas tatár, pontyfilé.


Idén ősszel kicsit máshogy indul újra a Gasztrohegy, mint tavaly. A szervezők - 10 egész évben nyitvatartó badacsonyi vendéglátóhely tulajdonosai és séfjei - 2 napos fesztiválként kezdték el értelmezni a tematikus Gasztrohétvégéket, és ennek megfelelően csomagajánlatokkal is készültek. Elkészítették az egyik legizgalmasabb szórólapot, amit mostanában láttunk: az asztali kiajánlóból mini Badacsonyt lehet hajtogatni.

Természetesen most is bárki bármelyik helyre betérhet "csak úgy" kóstolni, de érdemes a túrát a Hotel Bonvino Gasztrohegy info pontján kezdeni majd, ahol poharat, karszalagot, kedvezményes bérletet is lehet vásárolni.

Lássuk, mi mit tartalmaz:
• Gasztrohegy-jegy • Gasztrohegy pohár + karszalag, mely feljogosít az elektromos busz 2 napos használatára, mely fél óránként indul a helyek között
• Gasztrohegy-bérlet • Kedvezményes, 5 szabadon választott vendéglátóhely Gasztrohegy fogását tartalmazó bérlet egy adott hétvégére + Gasztrohegy pohár + karszalag, mely feljogosít az elektromos busz 2 napos használatára
• Gasztrokaland • Exkluzív gasztrotúra bennfentes idegenvezetőkkel, ahol személyesen találkozhatsz a vendéglátókkal - bejelentkezéssel! Tartalma: 5 vendéglátóhely meglátogatása: 5 gasztrohegy fogás+5 pohár bor a fogások mellé + Gasztrohegy pohár + karszalag, mely feljogosít az elektromos busz 2 napos használatára 

Mi is a Gasztrohegy?
Badacsonyban októbertől áprilisig csúcsra járatják a szőlőhegyi gasztronómiát: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb, alaposabb kóstolgatásra alkalmasabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt. 
A Gasztrohegy vendéglátói minden évben szeretettel látnak egy új tagot, de a bővülés nem kötelező jelelgű. Idén tizedikként csatlakozott a badacsonyörsi Vánkos, mely panziónként kezdte, mára azonban melegkonyhás bisztróval bővültek. 

Az októberi Nem HEKK hétvége fogásai:

Tölgyes Kúria: Füstölt fogas kocsonya, marinált kerti zöldségekkel kapor habbal - Vaslapon sült keszthelyi tokhal kolbász, konfitált paradicsomos, hagymás sült burgonyával, citrus mártással

Bonvino Borbár: Füstölt leső harcsa cékla-alma-zeller szalma

Borbarátok Vendéglő: Fogas tatár, ananász, chili, koriander - Rácponty, füstölt burgonyapüré, kolbász morzsa, lecsós jus

Istvándy Birtok és Borműhely: Lazac pisztráng grill zöldséggel, kéknyelű mártással

Tilia Borvendéglő: Füstölt pisztrángos quiche, mángold - Pontyfilé karsztvizes kultúrából, házi derelye, paradicsom, Ranolder sajt. 

Pláne Badacsony borterasz: Balatoni sushi

Hableány: Fogaspofa - savanyúkáposzta- kaviár - Ponty- harcsamártás- hajdina- haltej

Kisfaludy-ház: H.E.K.K. - Harcsa, endívia, tök, Kapor

Vánkos: Orosz blini, füstölt lazac, lazackaviár, tejföl, tojás, beluga vodka

Laposa Birto: Medvecukros posírozott tokhal - Kárász Gin tonic