Könyvek & Képek a Napfényműteremből november 12-én

A Mai Manó Ház és a Libri Kiadói Csoport közös programsorozatot indít Könyvek & Képek a Napfényműteremből címmel.

Havonta egyszer olyan beszélgetőestet rendeznek, melyen egy-egy izgalmas, népszerű és fontos témát közelítenek meg a Libri Kiadói Csoport újonnan megjelent könyvein és kortárs fotóművészek alkotásain keresztül. Az első évadban, azaz a 2020 márciusáig tartó programsorozatban szó esik női szerepekről és lehetőségekről, irodalmi szakácskönyvekről és gasztrofotókról, képregényekről, társadalmi ügyeket támogató fotósorozatokról. De a pszichológia és a történelmi témák iránt érdeklődőkre is gondoltak, jövőre a magyar rebellisek és az érzelmi libikókák kerülnek a beszélgetések fókuszába. Céluk, hogy egy nyitott, művészetkedvelő közösséget építsenek, melynek tagjai rendszeresen visszajárnak az eseményekre, pont, mint egy könyvklub tagjai. Az estek különleges hangulatáról Európa egyik legimpozánsabb fényképészműterme, a Mai Manó Ház Napfényműterme gondoskodik. A beszélgetések után a Vylyan Pincészet borait kóstoljuk.

A sorozat házigazdája: Lovász László (műsorvezető, producer, Dumaszínház)

Az első beszélgetés 2019. november 12-én, kedden 18 órától kezdődik, témája Babarczy Eszter A mérgezett nő (Jelenkor Kiadó) című könyve és Szombat Éva fotóművész munkái.

A témához kapcsolódó további könyvek:

Melinda Gates: A nő helye – Változtassuk meg a világot a nők erejével! (Bookline Könyvek)

Malala Yousafzai: Nincs más út (Bookline Könyvek)

Szécsi Noémi: Lányok és asszonyok aranykönyve – Szépség, egészség, termékenység és szexualitás a 19–20. század fordulóján (Park Könyvkiadó)

Az est tematikájában szereplő könyvek 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg.

A könyvklubra belépőjegyet kell váltani (ennek ára 2500 Ft, tartalmazza a beszélgetésen való részvételt, egy pohár bort és látogatható vele a Mai Manó Ház aktuális kiállítása (2020. január 19-ig az Araki: Érzelmes utazás) is.

Jegyek előzetesen és aznap este is válthatók a Mai Manó Ház jegypénztárában (1065 Budapest, Nagymező u. 20.).

A Könyvek & Képek a Napfényműteremből további időpontjai és témái

2019. december 11. – Lakoma, avagy az irodalmi szakácskönyvek

Kapcsolódó könyveik: Váncsa István: Lakoma 1., 2., 3.; Polcz Alaine: Főzzünk örömmel!; Salamon Magda: Egy csipet józan íz, az est vendégei: Váncsa István és Csákvári Péter

2020. január 15. Kép/regények – Anne Frank, Vladek Spiegelman és Mardzsi története

Kapcsolódó könyveik: Ari Folman–David Polonsky:  Anne Frank naplója – képregény; Art Spiegelman: A teljes Maus; Marjane Satrapi: Persepolis

2020. február 12. Érzelmi libikóka

Kapcsolódó könyveik: Stefanie Stahl: Libikóka, igen is meg nem is. A kötelékfóbia felismerése és legyőzése; Stefanie Stahl: A benned rejlő gyermeknek otthonra kell találnia. Megoldás (szinte) minden problémára; Philip Zimbardo: Nincs kapcsolat – Hová lettek a férfiak?

2020. március 11. Magyar rebellisek

Kapcsolódó könyvük: Romsics Ignác: Magyar rebellisek, az est vendégei: Romsics Ignác és Korniss Péter