Chuck Norris most megmutatja, hogy a legdurvább harci járművektől sem fél

Az internetezők kedvence most új oldaláról mutatkozik be: harci járműveket mutat be a HISTORY autós hónapjában.

Mindenki ismeri a Chuck Norrist emberfeletti képeségekkel felruházó vicces állításokat. Kevesebben tudják, hogy a 79 éves színész valódi élete is bővelkedik meghökkentő epizódokban. A film előtt összeszedtünk 9 talán kevésbé ismert tényt Chuck Norrisról, amelyek durvább, mint a mémek. Egy kobra megcsípte Chuck Norrist. Öt nap szenvedés után meghalt – a kígyó.  Evolúció nincs, csak egy lista azokról az állatokról, amelyeket Chuck Norris életben hagyott. Hány fekvőtámaszt tud lenyomni Chuck Norris? Az összeset.

A Chuck Norris-viccek Magyarországon is népszerűek. Olyannyira, hogy 2006-ban egy internetes szavazáson a magyarok róla akarták elnevezni a Megyeri-hidat. A magyar nézők elsősorban a Walker, a texasi kopó című sorozatban ismerték meg a nevét, de élete már előtte is bővelkedett az érdekes epizódokban. Amelyek nem ritkán meglepőbbek, mint a róla szóló mémek. Íme egy csokor belőlük.

- Chuck Norris nem volt jó tesiből.

Nehéz gyerekkora volt: szülei elváltak, ő apjához került, aki anyagi és alkoholproblémákkal küszködött. Az iskolában nem teljesített jól, visszahúzódó volt és a sportban sem jeleskedett.

- Chuck Norris hat harcművészetben is fekete öves.

A fordulópont Dél-Koreában jött el, ahol megismerkedett az ázsiai harcművészettel. Hatszoros karate-világbajnok lett, és fekete öves taekwondóban, dzsudóban, kjokusinba,  dzsúdzsucuban és tangszudóban. Teakwondóban ő volt az első nyugati 8 danos fekete öves mester.

- Chuck Norris feltalálta a saját harcművészetét.

Ám mindez nem volt elég neki: Chun Kuk Do (Egyetemes út) néven saját harcművészetet fejlesztett ki más iskolák elemei és saját becsületkódexe ötvözésével. A sportot ma már több mint négyezren űzik, és saját világbajnoksága van.

- Chuck Norris eső filmjében Sharon Tate-tel játszott együtt.

Bár neve nem szerepelt a stáblistán, Norris játszott a The Wrecking Crew című 1968-as vígjátékban. Ez volt a Charles Manson bandája által meggyilkolt Sharon Tate egyik utolsó filmje, így szerepelt Quentin Tarantino idei, Volt egyszer egy… Hollywood című mozijában is.

- Chuck Norris rögtönözte Bruce Lee-vel vívott legendás harcjelenetét.

Bruce Lee egy kisebb szerepe során felfigyelt az amerikai mesterre, szárnyai alá vette, és edzőpartnerek lettek. Együtt szerepeltek A Sárkány útja című 1972-es hongkongi filmben. Nem imitálták a küzdelmet: bevitték az ütéseket és a rúgásokat, de azért vigyáztak egymásra. Egy ütéstől mégis felrepedt Norris szemöldökén a bőr, de meg sem kottyant neki, folytatták a felvételt.

- Chuk Norris tanította karatézni Steve McQueent.

Bruce Lee révén ismerkedett meg Steve McQueennel, és ő lett a karateoktatója. Cserébe a színészlegenda arra bátorította az addig csak harcjelenetekben szereplő Norrist, hogy vegyen színjátszás-órákat, és teljesítse ki filmes karrierjét. Később együtt vitték Bruce Lee koporsóját.

- Chuck Norris több tízezer gyereket tanított meg harcolni.

A Kickstart Kids nevű, 1990-ben alapított jótékonysági szervezet több mint 95 ezer olyan amerikai iskolásnak tette lehetővé, hogy megismerkedjen a harcművészettel, akinek máskülönben nem lett volna lehetősége rá. Közben arra is figyeljenek, hogy ne csak a gyerekek testét, hanem elméjét és személyiségét is edzzék.

- Chuck Norris már nyolc könyvet írt.

Nemcsak harcművészként és színészként sikeres: írt két karatetankönyvet, egy edzésútmutatót, három önéletrajzi kötetet és még két western regényt is.

- Chuck Norris tényleg szolgált az amerikai fegyveres erőkben.

Norris az ötvenes és hatvanas években az amerikai légierőben teljesített szolgálatot katonai rendészként, többek között egy dél-koreai légi bázison.

Katonai tapasztalata révén tudja, hogy a leginnovatívabb és meghökkentőbb járműveket nem az autószalonokban, hanem a fegyveres erők kötelékében találjuk meg. A HISTORY új, egész estés filmjében testhez álló feladatot kap, hiszen az amerikai haderő különleges harci járműveit mutatja be, például egy olyan Humvee terepjárót, amelynek tűzereje egyes tankokéval vetekszik. Ezzel indult november 12-én a csatorna autós hónapja, amelynek során minden kedden 21 órától az autózás szerelmeseinek szóló műsorok lesznek láthatók.

Ismétlés szerdán 16:10, vasárnap 10:50 és jövő hétfőn 3:45 órakor.