MAO plays Attila Korb: Swinging ont he Danube

Szerzői est november 25-én a BMC-ben.

Korb Attila a Modern Art Orchestra alapító tagja, zenésze és zeneszerzője. Harsonajátéka az összes MAO lemezről és a koncertekről is ismerős lehet. Egy korábbi szerzői est alkalmával több saját szerzeményét és hangszerelését is volt szerencsénk bemutatni. Most azonban egy teljesen új concerto hangzik majd el, eredeti címe: Concert for Bass Saxophone & Big Band.

Attila humorával, fiatalos lendületével találkozni bármikor öröm. Ő maga meséli: “Talán többen tudják, hogy néhány éve (2015-ben) egy nagyobb, valószínűleg soha vissza nem térülő beruházásba kezdtem - vásároltam egy basszus szaxofont. (Ebből lehet következtetni, hogy a darab szólistája én leszek). A concertonak akarva-akaratlanul van egy komolyzenei felhangja - ezzel szemben gyakorlatilag egy mainstream jazz suite-ről van szó. A darab megszólaltatásában (illetve az egész este folyamán) viszont szinte 100%-ban akusztikusak maradunk - ezzel utalva a concerto klasszikus zenei felhangjára.”

A koncert első 15 percében az Artisjus támogatásával megvalósuló MAO Master Class - big band zeneszerzői akadémia hallgatójaként Papp Mátyás darabja lesz hallható a zenekar előadásában.

Az akadémia keretei között az évadban szeptembertől májusig egy-egy olyan zeneszerző művét mutatják be, akitől eddig még nem játszhattak darabot - vagy azért, mert nem ismerték, vagy ismerték, de nem alakult ki eddig ilyesfajta együttműködés közöttük, vagy azért, mert nem is írt még big band darabot, mert más műfajban alkotott. A felhívásukra számos kitűnő munka érkezett, közülük választott a MAO kurátori kara 9 jelentkezőt. Az akadémiának nyitott, regisztrációhoz kötött, szabadon látogatható alkalmai is lesznek, ahol betekintést engednek a háttérben folyó munkafolyamatok különböző fázisaiba.

Közreműködik:

Korb Attila – zeneszerző, harsona

Papp Mátyás – zeneszerző (MAO Masterclass)

Modern Art Orchestra

Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

További információ itt.