Sosincs késő gyereknek lenni – MIMÓZÁÉK, a HöKöm Project új gyerekelőadása

A HöKöm Project idén a harmadik évadát kezdi a Karinthy Színház stúdiójában.

A HöKöm Project fiatal művészekből álló, független produkciós műhely, amely elsősorban kortárs társadalmi problémákkal foglalkozik.  Jelenleg futó, felnőtteknek szóló előadásaikkal (DeGeneráció, Gellérthegyi álmok) leginkább a fiatalabb generációkat szeretnék megszólítani, de készítenek előadásokat a gyermekek számára is.

Legújabb gyerekelőadásuk, a Mimózáék bemutatóját november 30-án tartják a Karinthy Színházban. A Mimózáék főszereplői egy besavanyodott idős házaspár, akik egy ajánlott csomagban megkapják elveszettnek hitt gyerekkori játékaikat. Ahogy egyre több emlék kerül elő az utazóládából, visszarepülnek a múltjukba és visszaidézik gyerekkori felfedező kalandjaikat. A Mimózáék egy történet arról, hogy sosem szabad elengedi a gyermeki énünket, hogy a nevetés és a játék mindig felszabadít. A játékos Föld körüli utazás során a gyerekek megismerkedhetnek a világ különböző országaival, kultúráival, állataival.

Mimózáék (Föld körüli utazás 4-10 éveseknek)

Bemutató: 2019. november 30. 15.00, Karinthy Színház

„Szeretnél felfedezni egzotikus állatokat a dzsungel mélyén? Ha összekötnéd a csillagokat az égen, neked milyen alakzat jönne ki? Énekelnél szülinapi dalt az óriás kék bálnának? Te milyen fagyit csinálnál az északi sark jegéből? Mimóza Géza és Mimóza Róza mindig is kalandorok akartak lenni, ám gyerekkori álmaiktól elsodorta őket az élet, és fantasztikus felfedezők helyett házsártos házaspárrá váltak. Mindennapi nyugdíjas életüket egy titokzatos utazóbőrönd fenekestül felforgatja. A rejtélyes bőröndben gyermekkori emlékeikre bukkannak, amik visszaröpítik őket a múltjukba. Vajon sikerül legyőzni mimózaságukat és visszanyerik kalandvágyukat? Hunyd le a szemed és bökj rá a térképre! Na, hova utazunk?”

Szereplők: Mimóza Róza: Széplaki Szilvia, Mimóza Géza: Inoka Péter

Írta: Kovács Henrietta, Széplaki Szilvia, Inoka Péter

Látványtervező: Szabó Luca, Mozgás: Gulyás-Dienes Ildikó

A Momó figura tervezője: Felföldi Szofi

Rendező: Kovács Henrietta

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre. Támogatóink: NKA, Pamutti, Cilitex lakástextil, Firhang Kft., Praktiker, BQ Falvédő, PUBI Design