Elkészült az ország első adatalapú influenzatérképe

Naprakész statisztikák, információk, és kéthetes előrejelzés.

Hiába az enyhébb idő, sem a télnek, sem a vele járó influenzaszezonnak nincsen még sajnos vége! Ebben az időszakban mindenki számára nagy segítség lehet a Házipatika.com naprakész influenzatérképe, amely folyamatosan nyomon követhető, és a járvány terjedéséről aktuális adatokkal szolgál az egészségügyi portál látogatói számára, valamint a megbetegedések számáról. Ráadásul a maga nemében egyedülálló fejlesztés egyedi módszerrel képes két hétre előre megjósolni, mennyi megbetegedésre számíthatunk.

Adatalapú és statisztikai modellel kombinált influenzatérképet hozott létre a HáziPatika.com. Az egyedi fejlesztésű felület az Egészségügyi Világszervezet (WHO) több évre visszamenőleges adataival, valamint a népszerű egészségügyi portál látogatottsági mutatóira épített algoritmusnak köszönhetően képes 2 hétre előrejelzést adni a megbetegedések számát illetően.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) legfrissebb adataival folyamatosan frissülő influenzatérkép az előrejelzések mellett számos hasznos információval is szolgál a betegség általános leírásától, a tünetek felismerésén át egészen a gyógyulásra vonatkozó tanácsokig. De megelőzési praktikák, illetve preventív szakmai tanácsok is szerepelnek az értékes tartalmak között. Utóbbi témában kiemelkedő az a szerkesztőség által készített videó, amelyben az influenzáról, valamint a vírus terjedését kísérő járvány hatásairól dr. Simon Noémi tüdőgyógyász szakorvos beszél.