Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ az Utazás Kiállításon

Budapest: Világváros karnyújtásnyira”

Magyarország első számú turisztikai seregszemléjén, a 2020. február 27. és március 1. között megrendezett budapesti Utazás Kiállításon a Főváros hivatalos turisztikai és kulturális szervezete, a BFTK „Budapest házigazdaváros” (host city) standot üzemeltet az A pavilon 208/C standján, 400 m2-en.

A 2020. évi host city bemutatkozás szlogenje: „Budapest: Világváros karnyújtásnyira”.

A BFTK ezúttal is kiemelt turisztikai termékekkel készül a kiállításra: desztinációs szinten a kulturális turizmus – különös tekintettel a Főváros hivatalos fesztiváljaira –, valamint a Budapest Card belföldi népszerűsítése kap főszerepet a négy nap során. Az idei megjelenésben a kulturális turizmus mellett súlyponti szerephez jutnak a szakrális helyszínek, vallási rendezvények, illetőleg a spiritualitás és a zarándoklat, mint motiváció. Erre az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus apropóján kerül sor, melynek Budapest ad otthont 2020. szeptember 13-20. között.

Budapest házigazdaváros standján az alábbi turisztikai szereplők mutatkoznak be:

1. Budapestinfo Point® turisztikai információ 

2. Pesti Vigadó

3. Budapesti Történeti Múzeum

4. InfoPont Magazin

5. BKV – Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt.

6. BGYH – Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt.

7. Esernyős Nonprofit Kft. - Óbudai Turisztikai Egyesület

8. Mr. Nilsz Kft. – City Sightseeing Budapest

9. MiniBUD Airport Shuttle

10. Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) turisztikai tagvállalatai

11. BUM – Budapesti Tematikus és Bevásárló Utcák

12. VR Tours Kft.

További társkiállítók jelentkezése folyamatban van.

A 2020. évi UTAZÁS Kiállításra a BFTK egy magyar nyelvű invitatív kiadvánnyal készül „Budapest – Világváros karnyújtásnyira” címmel, amely egyedi, izgalmas megközelítésben vezeti be a belföldi vendéget Budapest kulturális és turisztikai értékeibe, titkaiba.

Szakmai program: Az UTAZÁS 2020 szakmai napjára, február 27-ére szervezés alatt áll egy sajtónyilvános szakmai köszöntő rendezvény, amelyre külön meghívó készül.

A szervezők 300 hazai és nemzetközi kiállítót, közel 3600 turisztikai szakembert és 500-nál is több újságírót várnak az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjére. A várhatóan 30 ezer főt meghaladó látogatóközönség Budapest kulturális turisztikai kínálatáról is tájékozódhat a Budapestinfo Point® pultokon és a társkiállítók pultjain, ahol felkészült szakemberek informálják a látogatókat.