A Frankofón Filmnapokon érkezik premier előtt a Taníts meg repülni!

A filmet feliratos változatban a Frankofón Filmnapokon, szinkronosan pedig a Cinemira – Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon tekinthetik meg premier előtt a szívmelengető történetek szerelmesei.

Christian (Jean-Paul Rouve), aki ornitológus, élete fő művén dolgozik. Az árván maradt nagy liliket szeretné megtanítani a költözésre. Egy motoros sárkányrepülő segítségével vezetné el őket, egy biztonságos útvonalon Franciaországból Norvégiába. A nyári szünetet nála töltő fia, Thomas (Louis Vazquez), először értetlenül nézi apja tevékenységét, majd mikor az első árván marad tojás kikelésénél jelen van, megváltozik az álláspontja. Hihetetlen kaland veszi kezdetét...

A filmet a forgatókönyvet is jegyző Christian Moullec igaz története inspirálta: a férfit nem véletlenül nevezték el Birdmannek, azaz Madárembernek, hiszen 1995-től kezdve rendszeresen repült együtt vadludakkal, hogy őket védettebb területekre vezetve megakadályozza számuk csökkenését. A Belle és Sébastien rendezője, Nicolas Vanier az igaz események ihlette történetet először könyv és képregény formájában dolgozta fel, mígnem végül szívmelengető családi filmet forgatott belőle.

Április 23-ára csúszik Nicolas Vanier új, igaz események ihlette családi mozija, a Taníts meg repülni! premierje.

Bemutató: 2020. április 23. Magyarországon forgalmazza a Cinetel Kft.

A Frankofón Filmnapok keretében február 29-én és március 7-én Budapesten, ezt követően vidéken lesz látható a film. Részletes vetítésprogramot itt találjátok.

A film feliratos előzetese itt található.

Szintén áprilisban érkezik a Kutyabaj, mely Henri (Yvan Attal), a középkorú író története. Henri (Yvan Attal) középkorú író, aki 25 éve írt egy sikeres regényt, de azóta csak küzdelem az élete. Cécile-lel, a feleségével (Charlotte Gainsbourg) és négy gyermekükkel éldegél – nem túl boldogan. Aztán minden megváltozik, amikor egyik esti sétája során egy hatalmas kutyát talál a parton, aki mellé szegődik és befurakodik a család életébe. A kutya szépen lassan megváltoztatja az életüket. Mindenki átértékeli a jelenlegi helyzetét és más hozzáállással folytatja, mint azt korábban tette.

John Fante regényéből a rendezést és az adaptációt is magára vállaló Yvan Attal a Haláli temetést is jegyző Dean Craig forgatókönyvéből készített nem csak kutyabarátoknak ajánlható vígjátékot.

A film feliratos előzetese itt található.

Bemutató: 2020. április 9. Magyarországon forgalmazza a Cinetel Kft.