10 millió svájci frank és 12 tonna csokoládé

Itthon és külföldön is segíti a koronavírus elleni küzdelmet a Nestlé.

A Nestlé világszerte 10 millió svájci frankkal támogatja karitatív szervezetek, köztük a Nemzetközi Vöröskereszt munkáját, magyar leánycége pedig külön, mintegy 100 millió forint értékű adománnyal segíti a nehéz helyzetbe kerülőket és az egészségügyi dolgozók erőfeszítéseit. A Nestlé Hungária a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek felajánlott szezonális termékekkel és 12 tonna húsvéti csokoládéval szeretné könnyebbé tenni a rászoruló családok hétköznapjait, de az egészségügyi dolgozók és a Magyar Vöröskereszt munkáját is támogatja termék- és pénzadományokkal.

A Nestlé vállalatcsoport több fronton is szerepet vállal a koronavírus-járvány negatív hatásainak enyhítésében: a svájci székhelyű anyavállalat nemrég bejelentette, hogy 10 millió svájci frankkal támogatja a koronavírus elleni küzdelmet a világban, amelyet a Nemzetközi Vöröskeresztnek és nemzeti társaságainak ajánlott fel. A Nestlé Hungária e mellé közel 100 millió forint értékű felajánlást juttat el a nehéz helyzetben lévő, rászoruló családoknak: más termékek mellett közel 12 tonnányi húsvéti csokoládét adományoz a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, amivel talán könnyebbé teheti a hátrányos helyzetű családok hétköznapjait.

A cég az Élelmiszerbankkal való együttműködésen túl további eszközzel is segíti az egészségügyi dolgozókat: a napokban két furgonnyi terméket küldött a Szent László Kórház munkatársainak, többek között kávét, kávégépet, csokoládét és más egyéb finomságokat. Ezen felül pénzbeli adományokkal is támogatja másik stratégiai partnerét, a Vöröskeresztet. A Nestlé munkatársai saját belátásuk szerint lemondhatnak fizetésük tetszőleges részéről a Magyar Vöröskereszt javára, amelyet a vállalat nemcsak továbbít, hanem a felajánlás mértékének megfelelő összeggel meg is támogat.

„A Nestlé a világ egyik legnagyobb élelmiszergyártó vállalataként folyamatosan figyelemmel kíséri a világszerte egyre terjedő koronavírus-veszélyt, és rendkívül komolyan veszi a fogyasztói és a működéséhez kapcsolódó közösségek iránti felelősségét. Fontosnak tartjuk, hogy az Élelmiszerbankkal és a Magyar Vöröskereszttel való együttműködésünk folytatásaként a saját eszközeinkkel segítsünk a nehéz helyzetbe kerülőkön és támogassuk az egészségügyi dolgozók erőfeszítéseit” – mondta Noszek Péter, a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatója. 

„A Nestlé 2008 óta stratégiai partnerként segíti Egyesületünk munkáját, és éves szinten körülbelül 60 millió forint értékben adományoz termékeket az Élelmiszerbank számára. A mostani rendkívüli helyzetben a cég olyan felajánlást tett, amivel talán kicsit elviselhetőbbé tehetjük az otthonmaradásra kényszerült nélkülöző gyerekek napjait” - tette hozzá Szabó Szilvia, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület ügyvezetője.

A Nestlé dolgozóinak köszönhetően minden magyarországi gyárban folyamatos a termelés. A vállalat minden biztonsági és egészségvédelmi óvintézkedést megtett munkavállalóiért, akik továbbra is biztosítják a fogyasztók Nestlé termékekkel való ellátását. A Nestlé Hungáriáról: A világ legnagyobb, több mint 150 éves élelmiszeripari vállalata 191 országban van jelen világszerte. A svájci vállalat Magyarországon három gyárában (Szerencsen, Diósgyőrön és Bükön), illetve budapesti központjában összesen több mint 2400 embert foglalkoztat, akik a jobb életminőség és az egészségesebb jövő megteremtéséért dolgoznak nap, mint nap.

A Nestlé közel 30 éve van jelen Magyarországon és jelenleg a legnagyobb svájci befektető és munkáltató hazánkban. Magyarországi jelenléte alatt 100 milliárd forintot meghaladó értékben fektetett be itthon és továbbra is hosszú távú hazai jelenléttel tervez. Tavaly a vállalat 20 milliárd forintos fejlesztést valósított meg a büki gyárban, és folyamatosan keresi a további beruházási lehetőségeket.

Szerencsen évente 30 ezer tonna kávé- és kakaópor készül, amely 24 országba kerül kiszállításra. A beszállítók többsége magyar vállalkozás, amelyek évente összesen 6,5 milliárd forint értékben adnak el termékeket és szolgáltatásokat a Nestlének.

A diósgyőri üzemben 120 millió darab csokoládéfigura készül évente, amelyek 19 országban ismertek és keresettek.