Big Play Day: Nagy Játéknap a munka ünnepén

Világméretű kezdeményezés indult útjára Zuglóból.

A szervezők szándéka szerint 2020. május 1-jén Nagy Játéknap otthona lesz a Föld. Az előkészítés kontaktmentes kapcsolatokon keresztül történik, az egészség és a biztonság jegyében. A csatlakozóknak csupán egyetlen feladatuk van: játszani és internetes felületeiken közzétenni a játékszabályokat. Az esemény hivatalos himnuszát hazai sztárok készítik.

„2020. május 1-jén pontban déli 12 órakor álljunk meg egy órára játszani szerte a világban. A játék első percében gondoljunk arra, hogy egészséges a Föld, nem léteznek betegségek, megállítjuk a vírus terjedését - az összefogás, a szeretet erejével. Aztán jöhet a játék! Mindenki azt játszana, amit szeretne - az online és telefonos játékok kivételével. Hiszem, hogy a játék ereje, energiája le tudja győzni azt a félelmet, ami kialakult az emberekben. Ha ezen a napon 12-13 óra között körbeérne a világon a kezdeményezés, valahogy úgy, mint a szilveszter, az akkora erőt tudna mozgósítani, hogy bármit legyőzne. Mindenki ott segít most, ahol tud. Megmozdult Magyarország, megmozdult a világ. Szóljunk közösen mind a 7 és félmilliárd embernek a Földön, és használjuk a felszabadító játékenergiát. Lökjük félre a félelmet, legalább arra az egy órára. Mutassuk meg, mi, magyarok, hogy is kell igazán összefogni. Ha mindenki csak a szomszédjának szólna, körbe is érnénk. Van még időnk!  Játszani mindenki szeret. Játszani kell. Játszani szabad. Még a legnehezebb időkben is. A játék varázsa minden korosztályt magával ragad, hiszen a lényege éppen az embernek az a képessége, hogy a valóságot tükrözve, akár át is alakíthatja azt” – fogalmaz Vörös Eszter ötletgazda, egy négygyermekes édesanya Zuglóból.

A nemzetközi telekommunikációs cégcsoport speciális senior telefonokkal támogatja az eseményt, hiszen ebben a kialakult nehéz helyzetben különösen fontos az idős korosztály védelme. A felajánlott készülékek a nagy nyomógomboknak és kijelzőnek köszönhetően könnyen kezelhetőek, az SOS gomb segítségével pedig mindig biztonságban tudhatjuk szeretteinket.

Médiatámogató:

Retro Rádió Sztársáv Csapata és Várkonyi Attila Dj Dominique

Akik szintén önként és önzetlenül segítenek:

741 projektcsapat

Blaupunkt Mobile Phones Europe

Borcsa Erika erdélyi influencer

Both Zoltán vadállatbefogó

Chameleon Smart home

Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége

Földessy Margit Szindra Színiakadémia és tanítványai

GFS Consulting

Hangya Közösség

Holistic Pharma Zrt.

Hrutka Róbert

HTM Mobile Kft.

Magyar Asztalitenisz Szövetség

Magyar Atlétikai Szövetség

Magyar Olimpiai Bizottság

Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség

Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozata

Magyar Paralimpiai Bizottság

Magyar Sakkszövetség

Magyar Teátrumi Társaság

Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség

Mandel Helga casting director

Matwerks

Molnár Kata grafikus

MOTO GP magyar, amerikai, olasz és spanyol versenyzői

Nagy Mariann producer

Oracle

Petki Ildikó tanácsadó

Pink trees for Pauline

Szűcs Mónika webfejlesztő

team4event.hu

Telekom Veszprém Férfi Kézilabda Sport Egyesület

Vándorjátszóház

XCBlade Hungary Talent

Zuglói Sasok Sportegyesület

További információ itt