Virtuális galériaséta és online filmbemutató

A rendkívüli helyzetre való tekintettel a Resident Art művészeti sétái is szünetelnek.

Ugyanakkor szeretnének rendszeresen friss információkkal, képekkel és újdonságokkal szolgálni a kortárs művészeti szcéna alkotóiról és kiállításairól.

Elsőként Bánki Ákos Tiltott absztraktok című dokumentumfilmjét szeretnék bemutatni online is. A film a hatvanas évek fiatal, pályakezdő művészeinek megszólaltatásával mutatja be a diktatúra kultúrpolitikájának árnyékában működő szellemi műhelyt, a Zuglói kört, ahonnan több, mára meghatározóvá vált alkotó indult.

Márciusban megnyílt a balatonfüredi Vaszary Galériában a Magyar Kortárs Top 10 című kiállítás, melynek Beke László egyetemi tanár a kurátora. A koncepció szerint a top 10 magyar képzőművész a Magyar Képzőművészeti Egyetem kurátor szakos hallgatóinak több éven keresztül készült rangsorából állt össze. A több száz névből végül tíz kiállító művész került ki „győztesen”: Bak Imre, Birkás Ákos, Bukta Imre, Fehér László, Keserü Ilona, Kis Varsó művészcsoport (Gálik András és Havas Bálint), Lakner László, Maurer Dóra, Szöllősi Géza és Szűcs Attila. A rendkívüli helyzet miatt a kiállítás jelenleg nem látogatható. Ezért a füredi csapattal közösen virtuális sétát készítettek, melynek során Schneller János művészettörténész egy órás tárlatvezetést tart a top 10 magyar kortárs művész kiállításán.

„Kellemes időtöltést, jó szórakozást és szép húsvétot kívánunk!

Schneller János és Bánki Ákos

valamint a Resident Art csapata: Tóth Hajna és Batka Annamária”

Hirdetés